Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

"1 Sardana, 3 fantasmes", instal·lació de Marria Pratts al Gran Teatre del Liceu

· On? Gran Teatre del Liceu - Saló dels Miralls
· Quan? Del 3 al 22 de juny de 2023
· Dies? Dilluns, Dimarts, Dimecres, Dijous, Divendres, Dissabte, Diumenge
· Adreça: La Rambla, 51-59
· Organitza: Gran Teatre del Liceu

Exposicions

Artista convidada de la temporada del Gran Teatre del Liceu, Marria Pratts és un dels noms joves més forts de l’art actual a casa nostra. La seva obra parla d’un món decadent i mostra hàbits i estereotips del seu entorn. Amb un discurs fort i ple d’ironia, beu del carrer per crear una obra crítica que conserva espontaneïtat i esperança.

L’artista realitza una instal·lació titulada “1 sardana, 3 fantasmes” a la Sala Miralls que es podrà visitar del 3 al 22 de juny al Liceu.

Aquesta nova instal·lació està formada per tres escultures amb forma de fantasma pintades de rosa i fabricades en acer per Gonzalo Guzmán i Diego González. Al haver-les modelat mitjançant la tècnica d’hydroforming tenen la mateixa consistència que un globus inflat amb heli. 

 Aquesta és una de les propostes destacades del projecte artístic de Víctor Garcia de Gomar, que aposta per fer del Liceu un centre de les arts on el subjecte principal sigui l’òpera però en el qual també conflueixin altres disciplines

Marria Pratts

Marria Pratts és una artista multidisciplinària. Les seves creacions desprenen una aura desinhibida i espontània en tot un ventall de formats molt variat. Dibuix, pintura, escultura, catifes, mobiliari i fanzins combinen la seva energia festiva amb una paleta de colors brillant i optimista. En l’aparent cacofonia dels seus quadres, una sèrie de motius recurrents —rellotges, rostres, mans, escales i els omnipresents— fantasmes s’erigeixen com a representacions de tot el que l’artista troba deambulant per la ciutat. Entrar a la seva casa-estudi de l’Hospitalet és com penetrar en un dels seus quadres. Pratts obté la inspiració del seu entorn més immediat —el carrer, la gent que el transita, els seus amics més íntims i els seus col·laboradors habituals, entre ells fotògrafs, dissenyadors i músics. El seu treball es pot interpretar com un desafiament a les estructures de la nostra societat, a les contradiccions que impregnen el paisatge urbà i als reptes de viure sota l’amenaça constant de la gentrificació.

Marria Pratts (1988) va estudiar Disseny Gràfic a l’Escola Massana de Barcelona, però en gran part és autodidacta. Ha exposat en solitari a Everyday Gallery (Brussel·les, 2021) i a SADE Gallery (Los Angeles, 2019), i ha participat en mostres col·lectives a Tecla Sala (l’Hospitalet de Llobregat, 2021) i a Costa Mesa Conceptual Art Center (Los Angeles, 2020). 

Mapa de Localització

La Rambla, 51-59, 08002, Barcelona (41.380233, 2.173699)

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X