Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

“59 minuts al Cine Avinguda de la Llum”

· On? CINE AVINGUDA DE LA LLUM
· Quan? Del 19 al 27 de maig de 2017
· Adreça: Estació Catalunya FGC Entrada pels carrers Pelai o Bergara
· Organitza: Underloop

Exposicions

L’antic Cinema de la Avinguda de la Llum, tancat des de fa molts anys, torna a obrir del 19 al 27 de maig amb motiu de l’exposició de vídeo art UnderLOOP. Un bon motiu per recuperar un espai emblemàtic de la ciutat i descobrir la creativitat de cinc artistes contemporànies.

La mostra, comissariada per Amanda Masha Caminals, presenta les obres de les artistes Andrea D. Revesz, Azahara Cerezo, Christina Schultz, Marion Balac i Claudia Oliveira i dona nova vida a l’emblemàtic cinema del subsòl del carrer Pelai, que forma part del projecte urbanístic Avenida de la Luz. Aquest comença allotjant comerços per a la llar i es transformà durant la Transició en espai recreatiu de les contracultures. El cinema, anomenat també Palacio de la Risa perquè projectava pel·lícules Disney, amb el temps deixà la programació infantil per convertir-se en una Sala X i va acabar tancar l’any 1992.

Underloop recupera el cinema, donant visibilitat a artistes que treballen temporal o permanentment a nivell local però sense representació en els principals circuits comercials o institucionals. En diàleg amb l’espai, les obres seleccionades plantejen la importància de l’especificitat del lloc i l’evolució de paisatges i territoris a través del binomi individu-entorn o col·lectiu-entorn.

L’Underloop compta amb el suport d’Amics de La Rambla que aplaudeix la recuperació per la ciutadania d’un espai que forma part de la nostra història col·lectiva.

59 MINUTS AL CINE AVINGUDA DE LA LLUM
Del 19 al 27 de maig de 2017 de 12 a 20 h (Diumenge tancat)

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X