Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

5a Festa de cultura popular de Santa Madrona

· Quan? 12 de març de 2016

Actes

El proper dissabte, 12 de març, la cultura popular pren els carrers del Raval i La Rambla en la celebració de la cinquena festa de cultura popular de Santa Madrona.

Les festes de Santa Madrona es van començar a celebrar fa cinc anys amb la intenció de promoure la vinculació amb el barri del Raval la figura de Santa Madrona, la més desconeguda de les patrones que té la ciutat de Barcelona. Les entitats del Raval volen destacar la identificació que la patrona de Barcelona havia tingut amb el barri. De fet, el portal de la muralla d’entrada a la ciutat pel Raval, a tocar de les Drassanes,  portava el nom del Portal de Santa Madrona.

La llegenda explica que al segle X uns navegants francesos que transportaven les relíquies de la santa van aturar-se a Barcelona per resguardar-se del temporal. Les restes, les van deixar en custòdia a la capella de Sant Fruitós de Montjuïc, d’on, miraculosament, no en van voler sortir mai més. Fou aleshores que començà el culte a la santa, sobretot per demanar-li protecció a mar i pluja els anys de sequera.

CERCAVILA DE SANTA MADRONA

Des de les 16:30 h hi haurà una plantada a la Plaça Gardunya. Aquestes són les colles participants:

Gat Sírius i tabalers del Poble Sec
La tarasca de Barcelona 
La Víbria de Barcelona
L´Arpella del Barri Gòtic
Àliga infantil
Gegants infantils Pippo i Gal·la
El Fènix del Poble Nou 
Bouets i la Vaqueta del Raval
La Mulassa del Pi
Gegantona la Bruixa Violeta
Capgrossos del Raval
Grallers la Rauxa
Bastoners del Raval
Moixiganga de Barcelona
Bastoners del Català Dansaires
Geganters i Grallers de Corbera
Geganters i Grallers de La Garriga
Gegants i Capgrossos de la Trinitat Vella
Gegants Sant Peres de les Puel·les
Geganters de Guinardó
Gegants del Raval

A les 17.30 es farà la presentació de les colles participants i el ball del lluïment i a continuació una gran cercavila recorrerà els carres del Raval per mostrar els elements del bestiari. El recorregut de la cercavila serà el següent: Plaça Gardunya, carrer Carme, La Rambla, carrer Hospital, plaça Pedró, carrer Bisbe Laguarda, carrer Riera Alta, carrer Carme i plaça Joan Amades.

La cloenda tindrà lloc a la plaça Joan Amades a les 19’15 h amb l’espectacle del Fènix del Poble Nou, per la Colla del Drac del Poble Nou.

DIADA CASTELLERA

El diumenge, a la Plaça Santa Madrona, tindrà lloc una diada castellera amb la participació dels castellers del Poble-sec, els de Sabadell i els de Sant Cugat.

FESTA DE CULTURA POPULAR DE SANTA MADRONA

CERCAVILA. Dissabte, 12 de març de 2016 de 17:30 a 19:30 h

DIADA CASTELLERA. Diumenge, 13 de març de 2016 de 12 a 16 h

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X