Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Al llit per la pau, l'amor i el sexe al Museu de l'Eròtica de Barcelona (MEB)

· On? Museu de l'Eròtica de Barcelona
· Quan? Del 5 al 31 de desembre de 2023
· Dies? Dilluns, Dimarts, Dimecres, Dijous, Divendres, Dissabte, Diumenge
· Adreça: La Rambla, 96 bis
· Organitza: Museu de l'Eròtica de Barcelona

Exposicions

El Museu de l’Eròtica de Barcelona convida als seus visitants a ficar-se al llit a l'exposició, “El llit de la pau: Per la pau, l'amor i el sexe”, rememorant així "l'enllitada" que en el seu dia van fer John Lennon y Yoko Ono.

Quan es compleixen 5 anys de l'adquisició per part del MEB de 8 litografies originals de la col·lecció Bag One de John Lennon, el MEB inaugura una exposició especial dedicada a l'artista sota el nom de “El llit de la pau”. I és que l'any vinent es compliran 55 anys de "l'enllitada" per la pau que Lennon i Yoko Ono van protagonitzar per a protestar per les guerres i promoure la pau.

Aquest mes de desembre en el qual el món es veu sacsejat per greus i injustes guerres; el MEB convida a tots els seus visitants a llençar un crit per la pau, el sexe i l’amor, “fincant-se al llit”.

La presentació tindrà lloc dilluns 5 de desembre a les 12:00  h amb la intervenció de Sarah Rippert, directora del MEB, i de Sigrid Cervera, sexóloga del MEB i responsable del programa d'educació sexual, art i sexología.

“El llit de la pau”

L'any 1969 John Lennon i Yoko Ono van realitzar dues enllitades per la pau i l'amor, en contra de les guerres. Una va tenir lloc a Amsterdam i l'altra a Mont-real, dues setmanes després. Van ser la seva forma no violenta de protestar contra les guerres i promoure la pau i l'amor.

Concretament en l'enllitada de Mont-real van cantar l'himne “Give Peace a Chance” (“Dona-li a la pau una oportunitat”). Cançó que va formar part de la banda sonora del documental que també es va gravar llavors, Bed Peace.

L'any vinent es complirà el 55 aniversari d'aquesta meravellosa iniciativa que el MEB ha volgut recrear en aquests temps convulsos per a llançar junts un crit de pau, sexe i amor. Perquè com van dir John i Yoko, “War is over if You want it - Happy Christmas from John and Yoko” (“La guerra ha acabat si tu vols - Bon Nadal de part de John i Yoko”).

La seva història d'amor

John Lennon i Yoko Ono es van conèixer el 7 de novembre de 1966. Ella tenia 33 anys i ell 26. Tots dos estaven casats amb altres parelles de les quals van acabar divorciant-se. Des del primer moment es van convertir en companys creatius i sentimentals. "L'amor és voler ser estimat. L'amor és demanar ser estimat, L'amor és necessitar ser estimat", va dir John Lennon. Artista, músic i pacifista, va ser un dels fundadores dels Beatles i va morir assassinat en 1980.

Bag One

Yoko Ono es va convertir en el món de John Lennon. Passaven junts les 24 hores del dia i centenars de dibuixos relacionats amb tot el que existia entre ells van ser produïts per Lennon entre 1968 i 1969 i presentats davant ella com un regal de noces. De tots aquests, 14 van ser seleccionats a la fi de 1969 per a ser part d'una exhibició que obriria a principis de 1970 en la London Art Gallery. Mostraven a John i Yoko en les seves noces així com en els seus moments més eròtics. Genitals exposats, cunnilingus, masturbació... La col·lecció va ser nomenada Bag One i presentava litografies en pedra de 89x73 que van generar 300 impressions originals en edició limitada. John va signar personalment cada litografia. Les aquí exposades van ser confiscades per Scotland Yard poc després de la inauguració, denunciades com a "indecents". I en exposició

A més de les litografies originals, en l'exposició els visitants podran gaudir també d'imatges de Lennon i Yoko Ono rememorant la famosa enllitada o fotos de la famosa portada del àlbum Two virgins, entre altres curiositats. Fes-te una foto per la pau, el sexe i l'amor Finalment, qui vulgui, podrà recrear el famosos moment fent-se una foto que recordi la famosa “enllitada”.

Darrere del llit, les mateixes frases que apareixien en la finestra darrere de John Lennon i Yoko Ono, “Hair Peace” i “Bed Peace” (pau en el cabell i en el llit) al·ludint a aquests dies en què van deixar créixer els seus cabells i no van sortir del llit. “Fes l'amor i no la guerra”, recorda el MEB.

La visita al museu i l'exposició pot realitzar-se per només 12 euros amb copa de cava inclosa.Les entrades poden comprar-se en les taquilles del museu o en la web del mateix: https://tiquets.boutique69.com/en/

Més Informació i entrades

Mapa de Localització

La Rambla, 96 bis, 08002, Barcelona (41.382224, 2.172714)

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X