Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Arribo del Carnaval de Barcelona

· Quan? 16 de febrer de 2023
· Dies? Dijous
· Hora? De 18:30h a 20:00h
· Organitza: Ajuntament de Barcelona

Festes

Barcelona celebra el seu Carnaval del 16 al 22 de febrer.

La festa s’iniciarà el dijous 16 de febrer, Dijous Gras, quan rebrem la Reina Belluga i el seu seguici de set ambaixadores a les portes del Palau de la Virreina. La Rambla es prepara per esdevenir el centre d’atenció durant una tarda. Però... ai las! No tot serà tan fàcil... la reina ha perdut l’esperit festiu, l’essència de la transgressió, la disbauxa i les gamberrades. Per por de ferir sensibilitats, d’ofendre o de ser malinterpretada, sa majestat no troba el sentit a la seva existència.

Les seves ambaixadores, però, estan disposades a fer el que calgui per fer reviure la seva estimada reina i celebrar el Carnaval com cal! A més, també hi seran els gegants vells de la Casa de la Caritat o del Carnestoltes, en Rodanxó i la Rodanxona, que, des del 1860, enceten el Carnaval amb el seu ball. I els capgrossos de La Rambla no es voldran perdre la festa.

L’espectacle començarà a les 18.30 h i tindrà una vessant gamberra, un ritme trepidant i una gran dosi de bogeries. Enguany, la festa repassarà els colors del Carnaval i comptarà amb una pintada de murals en directe. A més, hi haurà un DJ que posarà música a tots i cadascun dels moments de la vesprada.

Per acabar, hi haurà l’activitat més esperada: la Taronjada! Un acte que ja és documentat el 1333, quan el Consell de Cent va prohibir el llançament de taronges. Ara, però, ningú no esguerrarà la festa, i la música i la ballaruga ompliran el Palau de la Virreina en aquesta batalla de confeti taronja que acabarà amb un castell de focs!

Llarga vida a la Reina Belluga, la reina del Carnestoltes!

 

 

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X