Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

BAIXA A LA RAMBLA Alumnes d'Elisava donen una segona vida als quioscos de La Rambla

· Quan? 11 de juny de 2021
· Dies? Divendres
· Hora? De 10:00h a 13:00h
· Adreça: La Rambla, 100
· Organitza: ELISAVA

Baixa a La Rambla

Els alumnes de 1r curs del grau de Disseny d’Elisava, l’Escola Universitària de Disseny i Enginyeria de Barcelona, participen a la campanya “Baixa a La Rambla” amb el projecte ‘Recuperem els Quioscos de La Rambla’.

Amb aquest projecte, Elisava vol donar una segona vida als quioscos de flors que actualment es troben en desús i dinamitzar l’entorn de La Rambla. L’objectiu és que els habitants de la ciutat tornin a gaudir d’aquest passeig central i singular de la ciutat, afectat els últims anys per la massificació turística.

Els alumnes d’Elisava han treballat durant tot el trimestre en propostes d’atenció ciutadana, espectacles i gastronomia que maximitzen la interacció i la participació de la ciutadania. D’entre tots els projectes, destaquen els següents:

La Rambla Parla: El quiosc es converteix en un espai lliure i versàtil en què habitants i entitats culturals de la ciutat organitzen actuacions culturals. Tots els artistes hi són benvinguts i poden fer les reserves a través d’una web oberta a tothom.

The Lighthouse: Quiosc concebut com a lloc de refugi i ajuda per a les víctimes d’agressions. Obert les 24 hores del dia i amb personal qualificat, l’objectiu és ser un punt de referència per atendre les víctimes.

Reconectem: Quiosc interactiu que vol reconnectar les persones amb la natura, tornant-les a conscienciar especialment sobre els efectes del canvi climàtic. Les activitats que es proposen en el quiosc promouen el no-consum massiu i permeten identificar les accions que s'haurien d'evitar

OIDO RAMBLAS: Quiosc reconvertit en cuina per a donar veu a la gastronomia catalana. L’espai acull tallers i cursos de cuina tradicional per apropar la cuina local a tots els ciutadans.

SUMMUM: Espai pensat per seure, parlar i conèixer gent. El quiosc compta amb cadires de tres colors diferents que representen les tres temàtiques de diàleg que es duen a terme en cada moment. Per exemple: mobilitat, tecnologia i lloguers. Cada persona pot escollir on vol seure i, per tant, a quina conversa es vol afegir.

 La recuperació dels ciutadans de La Rambla

“Recuperem els Quioscos de La Rambla” forma part de “Baixa a La Rambla”, iniciativa impulsada per l’Ajuntament de Barcelona i l’Associació Amics de La Rambla amb l’objectiu de que els ciutadans de Barcelona es retrobin amb aquest espai emblemàtic de la ciutat.

L’exposició de les propostes dels alumnes a l’interior dels quioscos 7, 13 i 16  ha estat possible gràcies al suport de l'Institut Municipal de Mercats de Barcelona i la Direcció del Mercat de la Boqueria i es podrà visitar el pròxim divendres 11 de juny de 10 a 13 h.

Mapa de Localització

La Rambla, 100, 08002, Barcelona (41.382422, 2.172599)

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X