Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

BAIXA A LA RAMBLA Alumnes d'Elisava donen una segona vida als quioscos de La Rambla

· Quan? 11 de juny de 2021
· Dies? Divendres
· Hora? De 10:00h a 13:00h
· Adreça: La Rambla, 100
· Organitza: ELISAVA

Baixa a La Rambla

Els alumnes de 1r curs del grau de Disseny d’Elisava, l’Escola Universitària de Disseny i Enginyeria de Barcelona, participen a la campanya “Baixa a La Rambla” amb el projecte ‘Recuperem els Quioscos de La Rambla’.

Amb aquest projecte, Elisava vol donar una segona vida als quioscos de flors que actualment es troben en desús i dinamitzar l’entorn de La Rambla. L’objectiu és que els habitants de la ciutat tornin a gaudir d’aquest passeig central i singular de la ciutat, afectat els últims anys per la massificació turística.

Els alumnes d’Elisava han treballat durant tot el trimestre en propostes d’atenció ciutadana, espectacles i gastronomia que maximitzen la interacció i la participació de la ciutadania. D’entre tots els projectes, destaquen els següents:

La Rambla Parla: El quiosc es converteix en un espai lliure i versàtil en què habitants i entitats culturals de la ciutat organitzen actuacions culturals. Tots els artistes hi són benvinguts i poden fer les reserves a través d’una web oberta a tothom.

The Lighthouse: Quiosc concebut com a lloc de refugi i ajuda per a les víctimes d’agressions. Obert les 24 hores del dia i amb personal qualificat, l’objectiu és ser un punt de referència per atendre les víctimes.

Reconectem: Quiosc interactiu que vol reconnectar les persones amb la natura, tornant-les a conscienciar especialment sobre els efectes del canvi climàtic. Les activitats que es proposen en el quiosc promouen el no-consum massiu i permeten identificar les accions que s'haurien d'evitar

OIDO RAMBLAS: Quiosc reconvertit en cuina per a donar veu a la gastronomia catalana. L’espai acull tallers i cursos de cuina tradicional per apropar la cuina local a tots els ciutadans.

SUMMUM: Espai pensat per seure, parlar i conèixer gent. El quiosc compta amb cadires de tres colors diferents que representen les tres temàtiques de diàleg que es duen a terme en cada moment. Per exemple: mobilitat, tecnologia i lloguers. Cada persona pot escollir on vol seure i, per tant, a quina conversa es vol afegir.

 La recuperació dels ciutadans de La Rambla

“Recuperem els Quioscos de La Rambla” forma part de “Baixa a La Rambla”, iniciativa impulsada per l’Ajuntament de Barcelona i l’Associació Amics de La Rambla amb l’objectiu de que els ciutadans de Barcelona es retrobin amb aquest espai emblemàtic de la ciutat.

L’exposició de les propostes dels alumnes a l’interior dels quioscos 7, 13 i 16  ha estat possible gràcies al suport de l'Institut Municipal de Mercats de Barcelona i la Direcció del Mercat de la Boqueria i es podrà visitar el pròxim divendres 11 de juny de 10 a 13 h.

LA RAMBLA DE BARCELONA

La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.

Carregant...
x
X