Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Barcelona Vista del Besòs a La Virreina Centre de la Imatge

· On? VIRREINA CENTRE DE LA IMATGE
· Quan? Del 3 de novembre de 2017 al 4 de febrer de 2018
· Adreça: La Rambla, 99
· Telèfon: 933161000
· Organitza: La Virreina Centre de la Imatge

Exposicions

Des del 4 de novembre de 2017 i fins al 4 de febrer de 2018 podeu visitar a La Virreina Centre de la Imatge l’exposició “Barcelona vista del Besòs”.

“Barcelona vista del Besòs” és el resultat de la col·laboració entre un fotògraf, Patrick Faigenbaum, i un geògraf, Joan Roca, amb l’objectiu de traçar un singular “retrat urbà”

Realitzat entre Barcelona i París, aquest projecte és un testimoni de la transformació del front marítim oriental a principis del segle xxi, vist des de la perifèria, des del Besòs, cap al centre. Les primeres fotografies són del 1999 i les més recents, del 2007. Més que no pas descriure una zona de la ciutat o una comunitat, es tractava d’oferir una representació sintètica i general d’un procés urbà com a imaginari ciutadà, però des d’un punt de vista perifèric: el dels barris del front marítim del nord-est. Segons Joan Roca, «construir una visió arrelada localment, però no “localista”, ha estat una manera de contribuir a una percepció nova d’allò que es considera “local” i d’allò que es considera “global”».

L’exposició es pot visitar de dimarts a diumenges de 12 a 20 h (menys els dies 25 i 26 de desembre de 2017 i l’1 de gener de 2018 que està tancada).

Més Informació

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X