Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

BCNegra 2021 – RamblaNegra. Itinerari "Rambla Negra"

· Quan? Del 20 al 31 de gener de 2021
· Dies? Dilluns, Dimarts, Dimecres, Dijous, Divendres, Dissabte, Diumenge
· Organitza: BCNegra

Rutes

El Festival BCNegra ha preparat un itinerari per descobrir La Rambla més negra.

Malauradament, no es pot fer de manera presencial com en un principi estava previst, però han volgut que igualment es pugui fer i per això han penjat a la seva pàgina web els podcasts dels itineraris. Els podeu descarregar i fer la ruta quan vosaltres vulgueu.

L’avinguda més popular de la ciutat ha estat, també, l’escenari d’alguns moments especialment destacats en la història de Barcelona, des de les bombes Orsini que l’anarquista Santiago Salvador va llançar a la platea del Gran Teatre del Liceu fins a l’assalt al Banc Central el 23 de febrer de 1981. Aquesta ruta rememora aquests fets mentre repassa les moltes creacions literàries que s’han inspirat o han tingut la Rambla com a escenari: des de les novel.les de Juli Vallmitjana a les obres de Josep Maria de Sagarra, les dels autors francesos Jean Genet i André Pieyre de Mandiargues, les vivències barcelonines de Henry Miller o les d’un George Orwell que va viure la Guerra Civil des d’aquesta avinguda.

La ruta la fareu de la mà de Rafa Burgos.

Rafa Burgos va estudiar Història i Periodisme, dues disciplines que utilitza per descobrir secrets i històries relacionades amb Barcelona i compartir-los amb tothom qui vulgui, en llibres com Cervantes a Barcelona (2013) o Els amos del passeig de Gràcia (2019) o bé en alguna de les rutes per la ciutat que organitza.

Descarregueu-vos el podcast de la ruta des de l'apartat Multimèdia de la web de la BCNegra i feu-la vosaltres mateixos en el moment que vulgueu.

 

 

Escoltar i descarregar els podcasts

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X