Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

"Clitemnestra, la casa dels noms" al Teatre Romea

· On? Teatre Romea
· Quan? Del 22 al 26 de setembre de 2021
· Dies? Dimecres, Dijous, Divendres, Dissabte, Diumenge
· Adreça: Hospital, 51
· Telèfon: 93 301 55 04
· Organitza: Teatre Romea

Teatre

Del 22 al 26 de setembre el Teatre Romea ofereix sis úniques funcions de la versió teatral que ha fet Agustí Villaronga de “La casa dels noms” de Colm Tóibín.

Agustí Villaronga adapta i dirigeix aquesta nova producció teatral basada en l’obra La casa dels noms, de Colm Tóibín. En el llibre, l’autor humanitza Clitemnestra, un personatge cabdal de la literatura clàssica grega, tal com feu amb la Mare de Déu a El Testament de Maria (que vam poder veure al Teatre Principal el 2015). Cal recordar que Clitemnestra fou esposa d’Agamèmnon i mare de tres fills: Electra, Ifigènia i Orestes. Com a ofrena als déus, la jove Ifigènia va ser sacrificada pel seu propi pare, Agamèmnon. I Clitemnestra venjà aquesta mort, amb l’ajuda del seu amant, Egist.

Tot plegat, la tradició occidental ens ha mostrat una Clitemnestra com la representació de la maldat: infiel, cruel, assassina, entabanadora i mala mare. A través d’ella es construí un missatge misogin que es plasmà a l’Orestíada d’Èsquil, es transmeté a Eurípides i Sòfocles –els seus contemporanis– i es consolidà al segle XVII amb les tragèdies franceses de Racine. Tóibín, prescindint de la tradició, aporta una nova sensibilitat per tal que aquest dolor que ens transmet Clitemnestra, que ens arriba de lluny, sigui ben viu, més proper i més indulgent.

Agustí Villaronga dirigeix un repartiment amb Núria Prims, Josuè Guasch, Marc Bonnin, Sara Sánchez, Marina Font, Aitor Gabaldà i Martina Garcia.

Mapa de Localització

Hospital, 51, 08001, Barcelona (41.380533, 2.171102)

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X