Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

"Competir a mar. Regates de vela a Catalunya" al Museu Marítim de Barcelona

· On? Museu Marítim de Barcelona. El Mirador
· Quan? Del 7 de juny al 10 de novembre de 2024
· Dies? Dilluns, Dimarts, Dimecres, Dijous, Divendres, Dissabte, Diumenge
· Adreça: Avinguda de les Drassanes, s/n
· Organitza: Museu Marítim de Barcelona

Exposicions

Competir a mar és una exposició que explica la història les regates en l’àmbit català, des del seu naixement als clubs de platja, fins a la seva consolidació a través d’un gran nombre d’esportistes d’elit que participen en les grans regates nacionals i internacionals. La podeu veure al Museu Marítim de Barcelona del 7 de juny al 10 de novembre.

Al segle XIX, l’ús lúdic del mar a Catalunya es limitava als banys i a les passejades amb barques de rem. La primera competició documentada és del 10 de juny de 1821 que es va fer a Barcelona i va ser a rem. A partir d’aleshores, començarien a aparèixer els clubs nàutics  —el primer dels quals va ser el de Tarragona, l’any 1878— per impulsar la navegació a rem i, més tard, també a vela.

Al litoral català, la vela esportiva va viure una forta efervescència als anys seixanta del segle passat, amb la creació de molts clubs nàutics, marines i, evidentment, flotes. La multiplicació de les regates va generar una creixent indústria nàutica, amb empreses tan destacades com  la Industrial Velera Marsal, Manufacturas Mistral o Toni Tió, entre altres. Amb la consolidació de la navegació esportiva van anar sorgint esportistes d’elit en totes les modalitats de regates.

L'exposició es pot visitar gratuïtament de 10 a 20 h.

Crea aquest esdeveniment al teu calendari

Mapa de Localització

Avinguda de les Drassanes, s/n, 08001, Barcelona (41.376334, 2.174793)

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X