Corpus 2021
· Quan? Del 29 de maig al 6 de juny de 2021
· Dies? Dilluns, Dimarts, Dimecres, Dijous, Divendres, Dissabte, Diumenge
· Organitza: Ajuntament de Barcelona
Aquest any, del 29 de maig al 6 de juny, Barcelona celebra la festivitat del Corpus amb una cinquantena d’activitats repartides per tots els districtes. Moltes d’aquestes activitats del 700 aniversari tenen lloc al centre històric de la ciutat. Aquí us destaquem les que estan més a prop de La Rambla però podeu consultar tota la programació a la web de l’Ajuntament
On es podrà veure l’ou com balla?
El tradicional i singular ou del Corpus dansarà al Jardí de l’Ateneu Barcelonès, a la Capitania General, als jardins de Rubió i Lluch – Biblioteca de Catalunya i al Museu Marítim.
A banda, hi ha 11 llocs més repartits per tota la ciutat: la Catedral, l’Arxiu de la Corona d’Aragó, l’Arxiu Històric – Casa de l’Ardiaca, el Museu Frederic Marès, el Centre Cívic Can Deu, l’oratori de Sant Felip Neri, les parròquies de la Puríssima Concepció i de Santa Maria del Taulat, la plaça de la Virreina, el Monestir de Pedralbes i el Taller Sant Camil del Guinardó.
Catifes florals
A prop de La Rambla no hi haurà aquest any catifes florals, però a la resta de la ciutat podeu trobar fins a 17 espais decorats: la Casa dels Entremesos, el Museu Etnològic i de les Cultures del Món, la parròquia de Santa Maria del Remei i la plaça de la Virreina— d’altres com l’Ajuntament, la basílica de Santa Maria del Mar, la Biblioteca Francesc Boix, Can Galta Cremat – Centre Municipal de Cultura Popular de Sant Andreu, el carrer de la Llibertat, el Casal de Barri del Poblenou, la marquesina de la via Júlia, el parc de Sant Martí, la parròquia de Santa Maria del Taulat, la plaça del Consell de la Vila, la plaça del Mercat del Clot, la plaça d’Orfila i la Torre de la Sagrera.
Novetats
Aquest 2021 s’ha recuperat la vigília del Corpus a la plaça del Rei, diada que es va deixar de celebrar l’any 1979 i que consistia en la sortida dels gegants per anunciar l’arribada del Corpus. Ara, els Gegants de la Ciutat, del Pi i de Santa Maria del Mar tornen amb el format d’una ballada. Per a aquest acte caldrà fer reserva prèvia al web de la Casa dels Entremesos.
Al Museu Etnològic i de les Cultures del Món s’hi celebraran diversos actes i activitats, com presentacions de publicacions relacionades amb el Corpus, i alguns equipaments oferiran visites guiades, com l’Arxiu Històric de la Ciutat – Casa de l’Ardiaca, l’Ateneu Barcelonès, la Casa dels Entremesos, la Catedral, el Museu Frederic Marès i el Monestir de Pedralbes.
La Casa dels Entremesos també ha organitzat una programació variada i per a tots els públics, amb un espectacle de titelles, visites teatralitzades i dues exposicions extraordinàries que tracten sobre el 700 aniversari: “Trampes, trampes, tot són trampes. Els vestits dels timbalers de Corpus” i “Octaves. La festa de Corpus als barris de Barcelona (1892-1965)”.
La celebració s’acabarà el 6 de juny amb la tradicional processó de Corpus, que requerirà reserva prèvia per assistir-hi. L’acte s’ha reduït a una petita desfilada per l’avinguda de la Catedral un cop acabada la missa de Corpus, amb la participació del Seguici Popular, que també s’exposarà a l’Ajuntament del diumenge 30 de maig al diumenge 6 de juny.