Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

"Dame pank i dime tonto". Kikol Grau a la Virreina Centre de la Imatge

On? La Virreina Centre de la Imatge
Quan? Del 16 de juny al 30 de setembre de 2018
Adrea: La Rambla, 99
Telfon: 933161000
Organitza: La Virreina Centre de la Imatge

Exposicions

Fins el 30 de setembre podeu veure, a la Virreina Centre de la Imatge, Dame pank i dime tonto, una exposici dedicada a Kikol Grau.

Dame pank y dime tonto s la primera mostra antolgica al voltant de la trajectria del realitzador audiovisual Kikol Grau (Barcelona, 1971). Comprn des dels seus inicis a TV Clot i BTV, a mitjan dcada dels noranta, fins a les seves produccions ms recents, i constitueix una certa radiografia de la histria poltica, televisiva i musical de lEstat espanyol, amb un mfasi especfic en el context de Barcelona entre els anys vuitanta i el present.

Lexposici sarticula en tres apartats. El primer reuneix una srie de curtmetratges, com ara Impenetreibol escroto (1992), K-fre! Desde Plutn con Amor! (1994-1995), The final fight IV (1998),Zool. Acto de purgar los caracoles (2000) i Docutrola: Cmo convertirse en un pirata de la televisin (2001-2002); diversos muntatges audiovisuals que Kikol Grau va realitzar en els inicis de la seva trajectria, entre els quals podem destacar Jason total massacre 1 / 2 (2008-2010), Las hostias de Bourne (2009) i El seor de los gramillos (2010), i, finalment, un conjunt de videoclips experimentals per als grups de msica Tu Madre, Tarntula, Salvaje Montoya, Flamaradas, La Otra Gloria i Ktulu.

El segon mbit compila la seva producci televisiva a partir de programes absolutament emblemtics, com ara Por la Kara TV (1994-1998), amb Jorge Rodrguez, Pol Turrents i Juan Antonio Bayona; Gabinete de crisis, setmanari audiovisual dhumor satric amb Flix Prex-Hita i Arturo Bastn, per encrrec dAndrs Hispano, entre el 2001 i el 2007; Si te he visto no te aguanto TV, un canal de televisi per Internet que compilava emissions independents i alternatives dinters cultural; els programes sobre msica i cinema desenvolupats per a Metrpolis, de TVE (2006-2012); K-POW! (2005), tretze episodis curts sobre el mn del cmic realitzats per al Denominaci dOrigen de la Xarxa de Televisions Locals de Catalunya (2005), aix com 3 minutos para el fin del mundo (2017), miniprograma creat per al web dO Estudio Creativo, per encrrec de Joan Pons.

El tercer apartat recorre la filmografia de Kikol Grau, des dObjetivo Gadafi (2013) fins a la pentalogia sobre el punk a Espanya, amb Las ms macabras de las vidas (2014), que explica la Transici a travs del grup musical Eskorbuto, Inadaptados (2015), sobre Cicatriz, i No somos nada (2016), sobre La Polla Records. Tamb shi exhibeixen Magnicidios espaoles y Poe (2017) i Moctezuma-Grau. Descendencia mortal (2017). A ms, a La Virreina Centre de la Imatge sestrenaran les pellcules Histeria de Catalua, dautoria collectiva, i Los demenciales chicos acelerados. Barcelona y alrededores. Simultniament a Dame pank y dime tonto, la plataforma Filmin presentar un ampli recorregut per la seva trajectria.

Un dels aspectes significatius per comprendre limaginari pertorbador i irreverent de Kikol Grau sn els seus dibuixos, que apareixen en psters, fanzins, guions o quaderns preparatoris, i que constitueixen un episodi autnom respecte als seus projectes audiovisuals. Cal destacar la importncia que tenen en lunivers iconogrfic de lautor els micos bojos que destrueixen la Terra, tal com ell mateix els ha anomenat.

La mostra es completa amb nombrosos materials extrets de larxiu personal de Kikol Grau: cartells, fotografies, cintes de vdeo, mquines de videojocs vintage, portades de discos dpoca, cmics que li han servit de referncia, etc.

Ms Informaci

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla s un dels indrets de Barcelona on bull ms activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X