Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

“De la Vanguardia al Sidecar” a la Fundació Setba

· On? FUNDACIÓ SETBA
· Quan? 14 de novembre de 2014
· Adreça: Plaça Reial, 10, 1r 2a
· Telèfon: 934813696
· Organitza: Altres

Exposicions

El Sidecar és un dels locals emblemàtics de la Plaça Reial. La Fundació Setba recupera la seva història amb l'exposició “De la Vanguardia al Sidecar” que podeu visitar fins el 13 de novembre.

L'exposició forma part del projecte de recuperació de la memòria històrica de la Plaça Reial que ha emprés la Fundació Setba. Aquesta és la tercera exposició després de “La memòria de la Plaça” i la que es centrava en el taxidermista.

La mostra vol recrear la memòria del local, on des de l'any 1982 i encara avui, es troba el club de rock Sidecar. Des del 1881 fins el 1888, aquest edifici va albergar la primera redacció i els tallers del diari La Vanguardia que després va ser Bar Texas, un local freqüentat pels mariners de la sisena flota i posteriorment un bar punky.

L’exposició la configuren des de peces originals de l’establiment actual fins a originals de còmic, cartells i fotografies de les diferents etapes del local.

Paral·lelament quatre artistes contemporanis Víctor Pérez Porro, Philip Stanton, Fátima Tocornal i Isidre Tolosa exposen obres que prenen com a vincle la paraula i les cançons, dues formes de comunicació que remeten a la premsa escrita (La Vanguardia) i la música (Sidecar).

SETBA A LA PLAÇA REIAL

Setze artistes compromesos amb la Fundació Setba, dels quals 8 intervenen sobre partitures de cançons que han sonat al SIDECAR i 8 sobre portades del diari LA VANGUARDIA, tots ells s'exposaran als establiments integrants de l’Associació d’Amics i Comerciants de la Plaça Reial. La mostra vol posar en relació paraula i la música i el seu poder evocador.
Els beneficis que s'obtenen a través de les exposicions es destinen al projecte La memòria de la plaça adreçat a la gent gran del districte i a enregistrar els seus records sobre la plaça, perquè no es perdin.

DE LA VANGUARDIA AL SIDECAR

Del 13 de novembre de 2014 al 31 de gener de 2015

08002 Barcelona
Telèfon:

Article de Ramblejant sobre Setba Zona d’Art
Web de la Fundació Setba

Més Informació

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X