Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

“De l’ombra a la llum”. Tres generacions de fotoperiodistes a la Fundació Setba

· On? FUNDACIÓ SETBA
· Quan? Del 21 d'abril al 22 de juny de 2017
· Adreça: Plaça Reial, 10, 1r 2a
· Telèfon: 934813696
· Organitza: Fundació Setba

Exposicions

A la Fundació Setba podeu veure, fins el 22 de juny, una exposició de tres fotògrafes de diferents generacions que tenen trets en comú: el fotoperiodisme i el compromís.

Les tres fotògrafes - Joana Biarnés (1935), Sandra Balsells (1966) i Laia Abril (1986) - han fotografiat realitats de la societat que els ha tocat viure i han fet de la “fotografia útil” la seva forma d’expressió. Les tres interroguen la naturalesa humana a través de la fotografia.

L’exposició De l’ombra a la llum duu el mateix títol que el taller que organitza la Fundació Setba, dirigit a dones que han patit violència masclista. I no és casual. Les dones que van participar en la darrera edició (2016) del projecte, també formen part de l’exposició. Elles han fotografiat les fotògrafes per a la mostra i el catàleg de la mateixa.

Joana Biarnés va ser una de les primeres fotoreporteres espanyoles, una dona avançada al seu temps que va haver de lluitar contra els prejudicis masclistes de l’època i que, durant uns anys, va abandonar la fotografia per convenciment i per integritat professional. Va tornar a agafar la càmera fa poc temps, rebent el reconeixement que mereixia per la seva tasca i llegat.

Sandra Balsells comença la seva trajectòria com a fotoperiodista als Balcans on fotografia la desintegració de l’antiga Iugoslàvia. El 2006 guanya el premi Ortega i Gasset, i des d’aleshores ha continuat viatjant i plasmant la realitat d’altres països i societats.

Laia Abril, malgrat la seva joventut, ha publicat diversos llibres i ha rebut premis com el d’Autora Revelació de PhotoEspaña 2016. La seva feina fotogràfica és d’investigació i periodisme, amb imatges plenes de força i sensibilitat.

Més Informació

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X