Del 3 al 7 d'octubre, LA RAMBLA EN FLOR, decoracions d'art floral a les façanes de La Rambla
· On? La Rambla
· Quan? 3 d'octubre de 2015
· Organitza: Amics de La Rambla
Aquest any, i dins de la Festa del Roser, Amics de La Rambla ha volgut omplir La Rambla de flors. Us volem convidar, del 3 al 7 d'octubre, a redescobrir La Rambla vestida per l'ocasió amb la més maca de les seves tradicions: les flors.
A la Rambla trobareu edificis guarnits amb mostres d'art floral d'alguns dels creadors més destacats del món de la flor, activitats relacionades amb la flor i demostracions d'art floral a les parades de les floristes de La Rambla.
Aquests són els edificis que trobareu decorats:
Intervenció Parcs i Jardins. Portal de la Pau
Institut Municipal de Parcs i Jardins
Proposem una interpretació contemporània del grup de flor habitual d'aquesta època amb un mosaic de petits grups de plantes de flor amb d'altres sense flor però amb fulla de color que fan accent i contrast de color i textura. Les plantes que s'han utilitzat són tradicionals: matrimonis, coral·lins, fuchsia, pensament... combinades amb libertias i phormiuns de color.
Arts Santa Mònica
La Rambla, 7
Grup de Catifaires del Raval / Impulsem / Fundació Tot Raval
L’Arts Santa Mònica impulsa la participació de diferents col·lectius del barri del Raval, amb orígens i referents culturals diversos, per promoure una instal·lació floral artística al voltant dels eixos de la diversitat, la convivència intercultural i la solidaritat. Hi participen entre d’altres; el Grup de Catifaires del Raval, Impulsem i la Fundació Tot Raval, que aplega entitats que vetllen per la convivència intercultural. La instal·lació floral, així com el seu procés d’elaboració, es podrà veure del 3 al 7 d’octubre a la façana de la Rambla de l’Arts Santa Mònica.
Museu de Cera de Barcelona
Passatge de la Banca
Escola d'Art Floral i Disseny de Jardins de Catalunya. Daniel Santamaría
L’Escola d’Art Floral i Disseny de Jardins de Catalunya Fundació proposa realitzar la decoració de les façanes de La Rambla a partir de crear unes estructures de gran dimensió, en les que s’hi col·locarà la flor. Les estructures estan fetes amb llistons de fusta; vímet i branques.
Les flors són en la seva majoria, orquídies wanda acompanyades de verds ornamentals. La gamma de colors és variada i va dels cremes i roses, fins als morats i liles.
Ocaña
Plaça Reial 13, 14 i 15
Antoni Falcón. Matèria Verda
Amb motiu de la primera edició de La Rambla en Flor, el restaurant OCAÑA s'ha volgut sumar a la celebració de la Festa del Roser oferint una obra d’Antoni Falcón, inspirada en el personatge José Pérez Ocaña, una de les figures clau de l’etapa més transgressora de Barcelona.
Com a elements protagonistes i destacats dins de l'estètica de l'artista Ocaña, són els seus "vanos" o ventalls, els quals presidiran la façana de la Plaça Reial. Així doncs, dos enormes ventalls, sobre una base de Strelizia Augusta, donaran un ambient exòtic de frescor i d’un "habitat" acollidor.
Els “vanos” o ventalls són els elements protagonistes i destacats de l'estètica de l'artista Ocaña, són els mateixos qui presideixen la decoració de la façana de la Plaça Reial.
Hotel D.O.
Plaça Reial 1
Mercè Martí. Banyoles
Hem volgut fer una façana d'impacte amb sensació de moviment, és per això que fem una caiguda de boles de diferents mides combinada amb unes caixes de fusta decapada en color blanc, d'on sortiran troncs de salís color crema i parres de vinya de color marró, tot combinat amb heures verdes i orquídies blanques. Volem fer una al·legoria al vi, és per aquest motiu que col·locarem soques de vinya i molts raïms. Volem fer unes caigudes de taps de suro enfilats.
Per donar un toc important de festa a la façana, farem unes grans llaçades als balcons amb roba marró de pell o pell girada. Per tant, tota la decoració serà en harmonia d'ocres i marrons, ideal pel to de la façana.
Palau de la Virreina
La Rambla, 99
Escola d'Art Floral i Disseny de Jardins de Catalunya. Daniel Santamaría
Conjunt realitzat pels alumnes dels Cicles Formatius de grau superior d'Art Floral de l'Escola d'Art Floral i Disseny de Jardins de Catalunya dirigits per Daniel Santamaría amb la col·laboració de Michaela Schmidt.
Hotel 1898
La Rambla, 109
Prat Bonanova
Hem volgut representar l'essència de l'antic edifici de la Cia de Tabacs de Filipines amb anells, “ vitolas”, de diferents colors en els nou balcons i, sobre la barana dels mateixos, composició de molsa en forma de muntanyes simulant el paisatge de les “Colinas de Chocolate” tan característiques de Bohol (Filipines).
Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona / Teatre Poliorama
La Rambla, 115
Albert Bestard (AB Paisatgistes) i Andreu March (AM Visual Merchandising)
Els autors del muntatge “Shakesperare in Flor” s’inspiren en l’obra teatral Amor & Shakespeare.
Un muntatge artístic, transgressor i atrevit a on els dos autors descodifiquen la calavera, el símbol de Hamlet per excel·lència, i la treuen del seu context per ubicar-la a gran escala al balcó principal del teatre, cobert de flors blanques. Una posada en escena floral que pretendrà també oferir una visió sorprenent al vianant omplint La Rambla amb unes rèpliques reduïdes de calaveres, pintades cadascuna d’algun dels colors icònics. Amb aquesta obra, els dos autors aporten rigor constructiu i tècnic per convertir el concepte abstracte de la vegetació desitjada en una obra acabada.
Altres activitats:
Dissabte 3 d'octubre a les 11 h
“Una flor un desig”. Acció Floral Participativa
La Rambla 99, Davant del Palau de la Virreina.
Del 3 al 7 d'octubre (horaris a concretar)
Demostracions d'art floral a les parades de flors de La Rambla.
Organitza:
Amics de La Rambla
Amb la col·laboració de:
Ajuntament de Barcelona
Generalitat de Catalunya
Escola d'Art Floral i Disseny de Jardins de Catalunya
Interprofit
Fundació Tot Raval
Onda Cero
AB Marketing
AM Visual
Arts Santa Mònica
Ocaña
Flors Market 17
Hotel 1898
Hotel D.O.
Matèria Verda
Museu de Cera de Barcelona
Prat Bonanova
Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona
Teatre Poliorama