Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Del Moll al Marítim. Sopars de peix de la Barceloneta

· On? Restaurant Norai. Museu Marítim de Barcelona
· Quan? Del 21 d'abril al 28 de juliol de 2022
· Dies? Dijous
· Adreça: Avinguda de les Drassanes, s/n
· Organitza: Museu Marítim de Barcelona

Gastronomia

El 2022 és l’Any Internacional de la Pesca Artesanal i el Museu Marítim de Barcelona, el restaurant Norai de l’MMB, l’associació Cap a Mar i la revista Cuina, s’hi volen afegir amb l’organització d'un cicle de quatre sopars on el peix amb què ens abasteix la comunitat pescadora de la Barceloneta tindrà tot el protagonisme.

Amb aquest cicle es vol reivindicar la pesca sostenible i de proximitat que es practica a la ciutat de Barcelona, donar valor a les espècies menys conegudes i donar suport a tota la comunitat pescadora que en viu i que és hereva d’un patrimoni cultural que en aquests moments està amenaçat de desaparèixer. A més, tots els sopars s’acompanyaran amb vins de la D.O. Penedès, per promoure el gust pels productes de la terra.

Enguany, el cicle incorpora una novetat destacada: una activitat cultural per presentar cadascun dels sopars, dirigida als comensals que hi vulguin participar, amb la voluntat d’enriquir aquestes propostes gastronòmiques i donar l’oportunitat d’aprofundir una mica més en la temàtica de cada àpat.

El cicle de sopars Del moll al Marítim s’inclou dins el programa d’activitats de l’exposició Jo de petita anava sempre al moll, inaugurada el 5 de març, i que reflexiona sobre la sostenibilitat i la pesca en un territori concret, la Barceloneta. La mostra  es pot visitar gratuïtament al vestíbul del MMB fins al 1de setembre de 2022.
 
ELS SOPARS
 
28 d’abril: Ranxo de barca.
Amb els cuiners Rosa Vega i Xavier Barrachina, del restaurant Norai del Museu Marítim de Barcelona.
Activitat cultural a les 20 h: Tast de vins de la D.O. Penedès i visita guiada a l’exposició Jo de petita anava sempre al moll, de la mà de Cristina Caparrós, comissària de l’exposició, i Mireia Mayolas, responsable d’exposicions de l’MMB.
 
26 de maig: De la barca a la taberna.
Amb la cuinera Marta Cid, del restaurant Mar Salada, de la Barceloneta.
Activitat cultural a les 20 h: Tast de vins de DO Penedès i xerrada amb Marta Cid, sobre la creació dels xiringuitos de la Barceloneta, alguns dels quals van esdevenir grans restaurants de la mà de membres de famílies de pescadors.
 
30 de juny: Del peix tot s’aprofita.
Amb el cuiner Jordi Limón, del restaurant Somorrostro.
Activitat cultural a les 20 h: Tast de vins DO Penedès i petit taller amb Jordi Limón, sobre formes tradicionals d’aprofitament del peix.
 
21 de juliol: Mateixos peixos, nous sabors.
Cuina senegalesa. Cuiner a determinar.
Activitat cultural a les 2 0h: Tast de vins de DO Penedès i xerrada sobre la problemàtica de la sobrepesca a Senegal i la importància de la cuina del peix per a la població del país.

Tots els sopars tenen un preu de 30 € i es faran al restaurant Norai a les 21 h, mentre que l’activitat cultural començarà una hora abans, a les 20 h. Es necessari fer reserva prèvia al restaurant Norai, al telèfon 666 919 998 o al mail reserves@norai.org

 Mapa de Localització

Avinguda de les Drassanes, s/n, 08001, Barcelona (41.376401, 2.174817)

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X