Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

"Don Giovanni" en directe a YouTube

· On? Online
· Quan? 8 de novembre de 2020
· Dies? Diumenge
· Hora? De 17:00h a 20:00h
· Organitza: Gran Teatre del Liceu

Música

Després de l’anunci de les noves mesures d’aturada social decretades pel Govern els propers 15 dies on s’inclou la suspensió de l’activitat del sector cultural, el Gran Teatre del Liceu es veu forçat a suspendre totes les activitats amb públic fins el 24 de novembre. El Teatre continuarà treballant a porta tancada amb els propers espectacles  per poder reprendre l’activitat tan bon punt les autoritats sanitàries ho determinin.

Amb la clara voluntat de mantenir la cultura viva, també durant aquest període d’inactivitat cultural, el Liceu posarà a la disposició de tot el públic l’enregistrament de l’òpera Don Giovanni el proper 8 de novembre a les 17h, dia en què estava prevista l’última funció del muntatge. D’aquesta manera tothom podrà gaudir del primer espectacle de la temporada del Teatre, que estarà disponible durant una setmana a Youtube.

Don Giovanni, seductor en sèrie i narcisista obsessiu compulsiu, tot infringint les regles socials s’acaba traint a si mateix: acompanyat pel sofisticat servent Leporello, viurem les seves aventures amoroses, i perseguit pel fantasma de l’home assassinat al primer quadre, acabarà sopant amb ell i serà instat a penedir-se’n, però s’hi negarà.

Fruit de la reeixida segona col·laboració entre Mozart i Lorenzo da Ponte (després de Figaro i abans de Così), Don Giovanni és un títol atrevit que ha conquistat el públic des que es va estrenar l’any 1787.

Juntament amb Don Quixot i Faust, Don Joan forma part dels mites essencials que han construït Europa i l’arquetip sobre el qual tornar amb idees noves. Així, en l’època del #MeToo, l’òpera Don Giovanni representa el depredador sexual de sang freda, però també l’oportunitat de posar la societat davant d’un mirall per mostrar la naturalesa estesa del comportament misogin.

Situat entre la tragèdia i la comèdia, aquest potent drama combina una música captivadora amb un personatge central seductor que fascina per la seva complexitat psicològica. Escènicament, Christof Loy signa aquesta atractiva producció de l’Òpera de Frankfurt en què s’emfatitza l’interior dels personatges i on Don Giovanni inicia una cacera de 24 hores. Un antiheroi desesperat i solitari ara, incapaç de tenir èxit.

Don Giovanni és un Dramma Giocoso en dos actes amb música de Wolfgang Amadeus Mozart i llibret de Lorenzo da Ponte. Es va estrenar el 29 d’octubre de 1787 al Teatre Nacional de Praga i a Barcelona, al Teatre Principal el 18 de desembre de 1849. S’ha representat al Gran Teatre del Liceu en 87 ocasions, la primera vegada l’any 1866 i la darrera el 2017.

La durada de l’espectacle (amb entreacte) és de dues hores i cinquanta minuts.

Canal YouTube del Gran Teatre del Liceu

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X