Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

El 10 de La Reial

· On? FUNDACIÓ SETBA
· Quan? Del 23 de novembre de 2017 al 24 de març de 2018
· Adreça: Plaça Reial, 10, 1r 2a
· Telèfon: 934813696
· Organitza: Fundació Setba

Exposicions

La Fundació Setba celebra el seu 10 aniversari amb una exposició que fa una mirada a la història del número 10 de la Plaça Reial on la Fundació té la seva seu. L’exposició està dins del cicle “la memòria de la Plaça” amb el que, cada novembre des de 2012, la Fundació Setba va descobrint la història de la Plaça Reial, dels seus establiments i de la gent que hi ha viscut.

Aquest any la Fundació s’endinsa en la memòria del seu propi espai, en el qual han viscut tres coneguts personatges: el filòsof i pensador Francesc Pujols, a finals del segle XIX; l’artista Ocaña, els anys 80 del segle XX; i el cantautor Lluís Llach, del 1983 al 1999.

Amb motiu de l’exposició, la Fundació Francesc Pujols ha cedit un seguit de peces que van pertànyer al pensador, juntament amb obres de l’escultor Subirachs, autor del baix relleu que hi ha a l’entrada de la finca.

L’exposició també compta amb un seguit de fotografies de Maria Espeus, Leopold Samsó i Faustí Llucià, on surt retratat l’Ocaña més domèstic, a més de pintures i escultures de l’artista.

I, per últim, l’exposició mostra un conjunt de fotografies i documents audiovisuals del període en què Lluís Llach va viure en el pis que ara ocupa la Fundació, obres de Juan Miguel Morales, Pilar Aymerich i l’artista Pedro García Villegas.

Una exposició única per conèixer millor la història de la Plaça Reial gràcies a un petit bocí agafat del pis dels set balcons que dona nom a la Fundació.

Més Informació

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X