Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

El cinema de Jo Sol a La Virreina Centre de la Imatge

· On? La Virreina Centre de la Imatge
· Quan? Del 24 de març al 27 de juny de 2021
· Dies? Dilluns, Dimarts, Dimecres, Dijous, Divendres, Dissabte, Diumenge
· Adreça: La Rambla, 99
· Telèfon: 93 316 10 00
· Organitza: La Virreina Centre de la Imatge

Exposicions

Aquesta exposició aplega tres veus diferents i un mateix viatge. Les veus són les del cineasta Jo Sol (Barcelona, 1968), la fotògrafa i muntadora Afra Rigamonti (Milà, 1975) i el filòsof Santiago López Petit (Barcelona, 1950); el viatge és una travessia física i existencial que recorre diversos llocs del món i, simultàniament, certes vores del pensament.

Filmacions, fotografies i paraules constitueixen els vocables a través dels quals s’expressa la mostra, que «tradueix» al llenguatge museogràfic la pel·lícula Nos queda la noche. Viaje al fondo del querer vivir, que s’estrena a La Virreina Centre de la Imatge i ocupa un àmbit específic dins l’exposició.

Traduir significa, aquí, prolongar mitjançant altres alfabets algunes preguntes que van originar el film: com acostar la crisi d’allò visible i la d’allò dicible?, on s’encreuen un conjunt d’imatges espigades de la nostra inflació visual i una sèrie d’idees extretes del fet d’oposar-se a la Vida majúscula?, de quina manera combatem els marcs que blasmen qualsevol anomalia, que colonitzen les vides singulars des de l’imperatiu de la normalitat i el sentit comú?

Segons aquesta perspectiva, els textos, les imatges en moviment i les fotografies que integren el projecte expositiu componen una certa polifonia òptica i verbal, en què els mitjans dialoguen, acompanyen i fins i tot xoquen entre si. El resultat és, per tant, un espai d’intensitats, una nit —per fer servir la metàfora a què al·ludeix el títol— il·luminada mitjançant arguments, relats fílmics i visions que van suspendre les seves retòriques respectives i els seus dogmatismes particulars.

Avui més que mai, voler viure implica arribar fins al fons de les certeses i les imposicions, conjugar el dolor i la bellesa, empènyer i ser empesos fora de nosaltres.

Consulteu la cartellera dels cinemes Maldà per veure la pel·lícula Nos queda la noche: www.cinemamalda.com

L’exposició es pot visitar de dimarts a diumenge i festius d’11 a 20 h (excepte l’1 de maig que la Virreina Centre de la Imatge està tancat.

Mapa de Localització

La Rambla, 99, 08002, Barcelona (41.382488, 2.171726)

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X