Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

El Club dels Barbuts ‘reclutarà’ nous membres a la plaça de La Gardunya

· On? Restaurant La Gardunya
· Quan? 15 de gener de 2018
· Adreça: Mercat de la Boqueria / Plaça de la Boqueria
· Organitza: Club dels Barbuts

Actes

La plaça de La Gardunya és l’indret ideal (cèntrica, emblemàtica, mutant) per organitzar un petit sarau. I és aquesta, si més no, l’única intencionalitat de l’acte que hi organitzaran els membres del Club dels Barbuts, dilluns vinent, dia 15 de gener (festivitat de Sant Pau ermità) als voltants del migdia: el ‘reclutament’ de nous membres per al club. Per la qual cosa, han dissenyat un cartell on apareix la tradicional imatge de l’inquisitiu Oncle Sam, tot senyalant al públic, com sempre, amb unes barbes quilomètriques, però, i sota el lema “Et vull per al Club dels Barbuts”.

La popular associació barcelonina, que es va fundar fa més de vint anys, oficialment el 2 d’octubre de 1995, amb la denominació de ‘Club dels Barbuts (Col·lectiu per a la Defensa, el Desenvolupament i la Conservació del Pèl Facial)’, té com a tercer punt dels seus estatuts “fer barrila, gresca, xerinola, sarau (...) fent gala del caràcter humorístic de l’entitat”.

A més a més del ‘reclutament’ de nous membres, l’acte, que s’emmarca dins de la tradicional Setmana dels Barbuts (setmana que se suposa que és més freda de l’any, i en la qual tots els sants del santoral llueixen una frondosa barba), comptarà a més a més amb un ‘vermut popular per barbuts’ (s’oferirà, precisament, a la seu social del Club, l’establiment del mateix nom de la plaça) i altres esdeveniments ‘sòciohumorístics’, tots ells al voltant del ‘pèl facial’. Hi assistiran, tanmateix, barbuts de renom, com ara el capgròs del Quiosquer de l’Associació d’Amics de la Rambla, entitat de la qual, precisament, és membre el Club dels Barbuts.

El Club dels Barbuts va néixer com una colla d’amics que es reunia un cop al mes per fer un bon àpat, però va anar a més. Amb l’única condició de portar barba, evidentment, i amb la intenció de “contribuir al reconeixement social d’aquesta condició humana intrínseca i no sempre ben vista, tot reivindicant, també la bondat i l’alegria del pèl de barba” (segons el punt principal dels seus estatuts), l‘entitat ha organitzat nombroses activitats en el decurs dels seus quatre lustres, com ara una concentració de barbuts a la ciutat de Barbastre, els Premis Cebolleta, el Ball dels Barbuts a La Paloma o el nomenament de Barbut de l’Any a personalitats com Lluís Llongueras, Eugenio, Tomeu Penya, Floquet de Neu o el Professor Bacterio de Francisco Ibáñez. El seu president és un home amb tota la barba, com no podia ser d’altra manera, el periodista i escriptor barceloní Joan-Ignasi Ortuño.

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X