Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

El Dijous Gras, torna el Carnaval a La Rambla!

· On? La Rambla (de la Rambla Santa Mònica al Palau de la Virreina)
· Quan? 24 de febrer de 2022
· Dies? Dijous
· Hora? 18:00h
· Adreça: La Rambla, 99
· Organitza: ICUB

Festes

El pròxim 24 de febrer és dijous Gras i ses majestats els reis del Carnestoltes arriben a Barcelona i ho fan pujant per La Rambla en una gran festa a la que tothom està convidat.

La Rambla es revolucionarà per rebre el Rei Tòtil i la Reina Belluga, que, després d’un Carnaval virtual, tornen a visitar-nos. Després d’homenatjar les paradistes de la Boqueria i a les floristes de La Rambla, enguany el protagonisme de l’Arribo recau en els quiosquers i les quiosqueres, els que ens informen de les notícies dia rere dia des de les seves parades al llarg del passeig.

El Dijous Gras, a les 18 h, començarà l’Arribo al final de la Rambla i es convidarà tothom a posar-se una màscara creada expressament per a l’ocasió. Al Kioskaval no hi faltarà ningú: la Ramblona, en Rodanxó i la Rodanxona —els gegants del Carnaval—, els capgrossos de La Rambla, els repartidors de premsa i diversos personatges, que donaran la benvinguda a ses majestats el Rei Tòtil Tocatdelala i la Reina Belluga!

Tot seguit, la comitiva enfilarà la Rambla, s’anirà parant als diversos quioscs i presentarà els ambaixadors de les antigues viles barcelonines i representants dels set pecats capitals. La desfilada acabarà al Palau de la Virreina, que aquests dies és la casa del Rei i la Reina dels Poca-soltes.

Després de presentar-se, hi haurà el moment més esperat: la Taronjada! Un acte que ja és documentat el 1333, quan el Consell de Cent va prohibir el llançament de taronges.

Ara, però, ningú no esguerrarà la festa, i la música i la ballaruga ompliran el Palau de la Virreina en aquesta batalla de confeti taronja que acabarà amb un espectacular castell de focs!

Llarga vida al Rei i la Reina del Carnestoltes!

Mapa de Localització

La Rambla, 99, 08002, Barcelona (41.382226, 2.171543)

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X