Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

El Gran Teatre del Liceu lliura les seves Medalles d'Or 2013

· On? Gran Teatre del Liceu
· Quan? 30 d'abril de 2013
· Adreça: La Rambla, 51-59
· Organitza: Altres

Música

El proper 30 d'abril, a les dotze del migdia, se celebrarà, en el Saló dels Miralls del Gran Teatre del Liceu, l'acte de lliurament de les Medalles d'Or del Liceu corresponents a l'any 2013.

En aquesta ocasió, la distinció ha recaigut en dues persones i una entitat de prestigi reconegut i amb una estreta vinculació personal i professional amb el Teatre.

Carlos Álvarez, baríton
Nascut a Màlaga, cursà estudis al Conservatori de la seva ciutat. Entre d’altres, ha guanyat el Premi Nacional de Música 2003 i el títol deKammersänger de l’Òpera de Viena. Des del seu debut al Teatro de la Zarzuela amb La del manojo de rosas (1990), ha actuat a l’Staatsoper de Viena (Ernani i Roberto Devereux), La Scala de Milà (Don Giovanni), Metropolitan de Nova York (Il Trovatore), Teatro Real de Madrid (Le nozze di Figaro, Ernanin i Rigoletto), Festival de Salzburg i Opéra de París (Don Carlo i Otello), Covent Garden de Londres (Otello i Rigoletto), Florència, Ravenna, La Bastille de París, Frankfurt, Verona i San Francisco i, recentment Viena (Jago i Escamillo), Tòquio (Almaviva) i Torí (rol titular de Don Giovanni).
Va debutar al Liceu amb Giovanna D’Arco (1995-96). Ha retornat en multitud d’ocasions, les últimes amb Macbeth (2003-04), Cléopâtre i Rigoletto (2004-05), Madama Butterfly (2005-06) i Don Carlos(2006-07). Va participar en “Una altra nit de Montserrat Caballé” la passada temporada.

Ewa Podles, contralt
Nascuda a Varsòvia, el seu repertori inclou des del Barroc a la música contemporània. Ha cantat a La Scala de Milà, Metropolitan, Lincoln Center i Carnegie Hall de Nova York, Covent Garden i Wigmore Hall de Londres, Deutsche Oper de Berlín, Teatro Real de Madrid, Châtelet i Champs Elysées de París, Teatre Wielki de Varsòvia, entre altres escenaris. Ha interpretat els rols titulars d’Orfeo ed Euridice, TancrediiRinaldo, i Adalgisa (Norma), Ulrica (Un ballo in maschera), Klytämnestra (Elektra), La Cega (La Gioconda), princesa de Suor Angelica, Mrs. Quickly (Falstaff), Azucena (Il trovatore), Haltière (Cendrillon), Eboli (Don Carlo), Yocasta (Oedipus Rex), Erda (Das Rheingold) i la marquesa de La fille du régiment.
Va debutar al Liceu la temporada 1998-99 amb Alcina. Hi ha tornat amb Giulio Cesare (2001-02 i 2003-04), un recital (2004-05), Semiramide i La Gioconda (2005-06), «Concert Händel» (2006-07), Lucrezia Borgia (2007-08), «Concert Brahms» i Pikovaia Dama (2010-11) i Das Rheingold aquesta temporada.

Conservatori Superior de Música del Gran Teatre del Liceu
És un dels centres educatius musicals més importants i prestigiosos de Catalunya.
Fou creat el 1837 amb el nom de Liceu Filodramàtic de Montesion i aviat es va posar a l’alçada de les millors institucions docents. En el 1847, la institució inaugurà el Gran Teatre del Liceu. En el 1854, el conservatori i el teatre es separaren administrativament, però en tota la resta de la seva existència la seva interrelació ha estat constant.
Entre els seus professors i ex-alumnes s’hi poden trobar noms de la categoria d’Engelbert Humperdink, Pau Casals, Higini Anglès, Joan Lamote de Grignon, Jaume Pahissa, Joaquin Zamacois Francesc Viñas, Montserrat Caballé, Victòria de los Angeles o Joan Guinjoan.
En l’actualitat el Conservatori imparteix les especialitats d’Interpretació de Música Clàssica, Moderna i de Jazz, Composició, Direcció i Pedagogia. Disposa d’orquestres Simfònica i de Cambra i de la Jove Companyia d’Òpera, que fa produccions d’òpera de cambra des fa més de 25 anys.

L’aforament és limitat i és imprescindible la invitació per accedir-hi.

El Gran Teatre del Liceu vol convidar als socis d'Amics de la Rambla a assistir-hi. Si esteu interessats, cal reservar plaça trucant-nos al 933172940 o per correu electrònic info@amicsdelarambla.cat.

Més Informació

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X