Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

El Mercat de la Boqueria i La Rambla homenatgen a Joan Bayén

· Quan? 12 d'abril de 2023

Actes

El Mercat de la Boqueria i La Rambla reten homenatge a Joan Bayén, l’estimat restaurador del Bar Pinotxo que va morir ahir. 

Vetlla, cerimònia i comiat dels comerciants del mercat

La vetlla de Joan Bayén començarà avui 12 d’abril a les 15.10 h al tanatori Sancho de Ávila i finalitzarà demà 13 d’abril a les 13.10 h. 

La cerimònia tindrà lloc demà 13 d’abril a les 13.10 h. Després del funeral a Sancho de Ávila, el cotxe fúnebre es desplaçarà fins a la Boqueria. A la porta del mercat, els comerciants i la ciutadania li podran retre el darrer comiat mentre sona la seva cançó preferida, ‘Barcelona’ de Freddie Mercury i Montserrat Caballé.

L’Espai Boqueria, una sala de record

Des d’avui a les 14.45 h i fins divendres, l’Espai Boqueria es convertirà en una sala de record a Joan Bayén, l’ànima del mercat.  Es col·locarà una gran fotografia i 88 roses blanques, tantes com anys tenia. 

Figura al Museu de Cera

El dia 3 de maig es presentarà la figura de Joan Bayén al Nou Museu de Cera de Barcelona, una obra que va ser encarregada fa sis mesos per l’Associació de Comerciants del mercat de la Boqueria a l’artista britànic Michael Wade, com a part de la col·laboració entre el mercat i el Museu. 

Bayén se sumarà així a la sala ‘Mestres de la Cuina’, al costat de les figures més representatives de la cuina catalana com Ferran Adrià, Carme Ruscalleda, Jordi Cruz o els germans Roca. És l’homenatge de la Boqueria a Bayén, una figura per fer perdurar el paper del Pinotxo com el millor ambaixador de la gastronomia de mercat i de Barcelona. 

El llibre “La Boqueria del Juanito” 

A més a més, el dia 3 de maig es presentarà al mercat “La Boqueria del Juanito”, un llibre que explica la història de Bayén a través d’un recorregut pausat, en fotogrames, del seu creixement personal, amalgamat amb el personatge i el seu entorn, que el defineix com a “la pura simpatia, amabilitat, felicitat i bondat”. Joan Bayén, l’ànima de la Boqueria, un mestre de l’ofici i ambaixador del mercat i de la ciutat. 

El llibre compta amb els textos d’Inés Butrón, Àlex Aguilar, Carla Alpeñés i Félix Montero; les fotografies de Josep Rodenas i els dibuixos de Javier Mariscal, Óscar Nebreda i Monse Fransoy. El llibre ha estat editat per Genco Editorial, de la mà d’Emmanuel Bouvard i Alberto Herrero. Des d’avui, es pot adquirir al Punt d’Informació de la Boqueria i a la pàgina web del Mercat.

El llibre estarà disponible a la parada que Amics de La Rambla tindrà a La Rambla per la diada de Sant Jordi. També està a disposició dels socis que el vulguin adquirir.

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X