Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Exposició: "La petjada del nyandú (o com transformem els silencis)

· On? La Virreina Centre de la Imatge
· Quan? Del 2 al 7 d'octubre de 2021
· Dies? Dimarts, Dimecres, Dijous, Dissabte, Diumenge
· Adreça: La Rambla, 99
· Organitza: La Virreina Centre de la Imatge

Entrada gratuïta de dimarts a diumenge y festius de 11 a 20 h

Fins el 17 d’octubre podeu veure “La petjada del nyandú” a La Virreina Centre de la Imatge. “La petjada del Nyandú (o com transformem els silencis)” és una exposició amb arxius i obres de: Archivo de la Memoria Trans Argentina, Archivo LGBTIQ de Salta, Castiel Vitorino Brasileiro, Pancho Casas, Juan van der Hamen i León, Giuseppe Campuzano, Javi Vargas Soto Mayor, Jonas Van Holanda, Las Yeguas del Apocalipsis (Pedro Lemebel & Pancho Casas) i Gloria Camiruaga, Lukas Avendaño, Sebastián Molina Merajver, Sebastián Calfuqueo, Río Paraná (Mag De Santo & Duen Sacchi).

Hi ha una continuïtat especial, tènue i sostinguda entre veus, pells i estrelles que ens permet conjurar aquest assaig visual expositiu. Un assaig fet, potser, com si fóssim oïdors de les passes sobre la terra, proper a les pràctiques de guarició amb plantes i a les danses de transició i transformació, parent de la temporalitat en què es formen la poesia o l’artesania, una mica estrany al clàssic discurs contemporani de l’art. Us presentem una constel·lació d’intuïcions, sabers i pràctiques sobre la invenció colonial dels cossos sota la imposició de la jerarquització de la pell, la sexualitat, el gènere i la identitat ètnica i la prohibició de certes pràctiques eròtiques, visuals i espirituals, tant individuals com comunitàries. Un intent per fer veure la poderosa bellesa de les invocacions contra els efectes del trauma colonial i la seva resistència permanent en els nostres cossos.

L’exposició La petjada del nyandú (o com transformem els silencis) ens permet recórrer la contrahistòria dels cossos que avui anomenaríem transvestits/trans/no binaris* de les constel·lacions del sud.

 

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X