Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Festa de la Cultura Popular de Santa Madrona

· Quan? Del 17 al 18 de març de 2018

Festes

Aquest cap de setmana se celebra la setena Festa de la Cultura Popular de Santa Madrona.
Santa Madrona és la més antiga de les patrones de la ciutat. La llegenda explica que al segle X uns navegants francesos que transportaven les relíquies de la santa van aturar-se a Barcelona per resguardar-se del temporal. Les restes, les van deixar en custòdia a la capella de Sant Fruitós de Montjuïc, d´on, miraculosament, no en van voler sortir mai més. Fou aleshores que començà el culte a la santa, sobretot per demanar-li protecció a mar i pluja els anys de sequera.

Dissabte 17 de març

Els gegants, els bastoners i els bouets i la vaqueta del Raval faran d´amfitrions de la sisena festa de cultura popular del Raval. La festa comença a les 16.30 h. amb una plantada de tots els participants a la plaça de Gardunya, on hi haurà una quinzena de colles de tots els àmbits vingudes de la resta de la ciutat i de més indrets del país.

A les 17.30 h es farà la presentació de les colles i els balls de lluïment i a continuació arrencarà una cercavila per La Rambla i pels carrers del Raval.

La cercavila pot ocasionar talls de trànsit a La Rambla de baixada sobre les 17:30 h - 18:30 h. Adjuntem document.

A les 19.00, a la plaça Joan Amades, espectacle de foc a càrrec de la Colla del Drac del Poblenou.

Diumenge 18 de març

A la plaça Santa Madrona, els Castellers del Poble-sec seran els amfitrions de la diada de Santa Madrona, a la plaça que duu el seu nom.

Començarà a migdia i, a més dels castellers del Poble-sec, també hi participaran els de la Vila de Gràcia i els Carallosa de Sant Vicenç dels Horts.

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X