Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Festa Major del Gòtic 2024

· Quan? Del 3 al 12 de maig de 2024
· Dies? Dilluns, Dimarts, Dimecres, Dijous, Divendres, Dissabte, Diumenge
· Organitza: Ajuntament de Barcelona

Festes

Del 3 al 12 de maig un gran nombre d'activitats molt variades i per a totes les edats ompliran els carrers i les places del barri.

La Festa Major del Gòtic torna amb més força que mai per engrescar tothom a omplir carrers i places i estrènyer el vincle del veïnat amb el barri.

Des de la plaça de la Mercè a la plaça del Rei, de la plaça de Medinaceli a la del Vuit de març, més d’una quarantena d’activitats faran que al llarg de deu dies el cor de la ciutat esdevingui el centre de la gresca i la festa popular.

ACTES DESTACATS 

Les Festa s’iniciarà el divendres 3 de maig a les 17.30 h amb el Pregó, que enguany anirà a càrrec de Maria Antònia Vila, metgessa amb un gran recorregut al CAP del barri. Prèviament, a les 16.15, la cercavila del Pregó recorrerà els carrers del barri formada per algunes de les escoles i entitats de la Taula d’Infància del Gòtic i l’Associació Balls a la Plaça del Rei.

El mateix divendres a la nit, tindrà lloc la Festa Major Jove, que omplirà la plaça Vuit de març de música, ball i que a més, comptarà amb un correfoc que recorrerà diferents carrers dels voltants. L’endemà dissabte, ocuparà la plaça de la Mercè, on s’hi faran activitats de lleure, àpats populars i música.

Enguany, l’Associació Balls a la plaça del Rei, se suma per primer cop com a entitat col·laboradora a la Festa Major i el divendres dia 10 organitza el Ball folk de festa major de “Els divendres a la plaça del Rei”. Hi trobareu un concert-ball de música folk, música d’arrel i una Jam folk a partir de les 23.00 h.

La Festa Major del Gòtic també comptarà amb diverses propostes organitzades per l’Associació d’Amics de la Rambla que tindran com a escenari la plaça Medinaceli. Hi podreu trobar activitats com la Tarda familiar, el dijous dia 9, amb Clowns, circ i jocs modulars per a totes les edats. L’endemà divendres ens proposen el Cabaret BCNLip, un xou de varieté d’artistes internacionals i alumnes de l’escola Bcn Lip amb cant, dansa i música, i ja a la nit, música en viu amb DJ i bandes locals. L’endemà dissabte organitzen un dinar popular i a partir de les 18.00h concerts de diversos estils fins a la matinada.

La Festa Major també acollirà la celebració del 50è aniversari de l’Esplai del Pi, que tindrà lloc el dissabte dia 11 a la plaça de Sant Josep Oriol amb activitats, jocs, un àpat popular i diversos concerts.

A la programació no hi podia faltar la cultura popular, i el divendres dia 10 a la plaça de Sant Felip Neri s’hi farà la Mostra i taller infantil de gegantins i gegantetes. S’hii faran tallers i ballades de gegants amb la possibilitat que els infants assistents de públic puguin posar-se dins de les figures per fer-les ballar.

Trobareu tota la programació de les Festes del Gòtic 2024 clicant aquest enllaç.

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X