Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Festes de Santa Eulàlia

· Quan? 6 de febrer de 2015
· Organitza: Ajuntament de Barcelona

Actes

Les Festes de Santa Eulàlia són la Festa Major d'hivern de Barcelona. Aquest any hi participa el Seguici de Manresa – que és la ciutat convidada – i es presenta la colla Ball de Bastons de Barcelona. Els carrers de Ciutat Vella i, sobretot, La Rambla, s'omplen de gegants, diables, capgrossos, castellers, balls i altres elements de la cultura popular.

Algunes de les activitats tenen lloc a La Rambla o als seus voltants. Aquí teniu els actes destacats, alguns poden comportar afectacions al trànsit.

Del 31 de gener al 14 de febrer

de 10 a 20 h
Exposició del Seguici de Manresa
Manresa, la ciutat que enguany ha estat convidada a participar a les Festes de Santa Eulàlia, ha portat a Barcelona la seva imatgeria festiva, que durant quinze dies es podrà visitar al Palau de la Virreina.

Dissabte, 7 de febrer de 2015

A les 10:45 h
Cercavila de la XII Trobada i Mostra de gegantons infantils i d’escoles de Barcelona
Sortida a la plaça dels Àngels
Recorregut: plaça dels Àngels, carrer dels Àngels, carrer Pintor Fortuny, La Rambla (lateral descendent), carrer Ferran, plaça de Sant Jaume.

A les 12 h
Presentació del Ball de Bastons de Barcelona
Concentració a la pl. de Catalunya
Recorregut: Portal de l’Àngel, carrer dels Arcs, plaça Nova (12.30 h), carrer del Bisbe, carrer de Sant Sever, Baixada de Santa Eulàlia, carrer dels Banys Nous, carrer d’Avinyó, carrer de Ferran, pl. de Sant Jaume.
A les 12.30 h, actuació a l’avinguda de la Catedral, i a les 13.30 h, a la pl. de Sant Jaume.

A les 17 h
Els batecs de la Laia. IV Trobada de Tabalers
Cercavila 1. 17.10 h: plaça del Rei, carrer del Veguer, Baixada de la Llibreteria, plaça de l’Àngel, carrer de Jaume I, carrer de la Dagueria, plaça de Sant Just, carrer de Lledó, carrer del Correu Vell, carrer del Regomir, plaça del Regomir, carrer de la Comtessa de Sobradiel, carrer d’Avinyó, carrer de Ferran, la Rambla (18.15 h).
 
Cercavila 2. 17.20 h: plaça del Rei, Baixada de Santa Clara, carrer de la Pietat, carrer del Bisbe, carrer de Sant Sever, Baixada de Santa Eulàlia, carrer dels Banys Nous, carrer de la Palla, carrer del Pi, carrer de la Portaferrissa, la Rambla (18.15 h).

A les 18:30 h
Correfoc dels petits diables
Recorregut: La Rambla, carrer de Ferran, plaça de Sant Jaume (final: 19.45 h)
PRECAUCIONS
La festa del foc és un dels moments més divertits de Santa Eulàlia, però cal viure-la amb la màxima precaució. Si hi voleu participar, no oblideu que:
• Us heu de posar una gorra, un mocador de coll i roba de màniga llarga. Vestiu sempre cotó, no feu servir materials sintètics. Heu de dur un calçat còmode per córrer quan calgui.
• Absteniu-vos de tirar aigua durant el correfoc: la pólvora molla és imprevisible.
• Tingueu una cura especial si aneu amb infants i manteniu-vos a una distància prudencial del foc. No deixeu anar els nens i nenes de la mà i recordeu que, per a ells, hi ha un correfoc a mida en què la intensitat del foc és menor.
• Si el correfoc passa per davant de casa vostra o de la vostra botiga, retireu els tendals, tapeu els vidres i abaixeu les persianes.
• No oblideu que el correfoc és molt divertit, però, si no respecteu les normes bàsiques de seguretat, també és perillós. Afegiu-vos a la festa, però gaudiu-ne amb seny!
• Recordeu que sempre heu de seguir les indicacions del servei d’ordre, que estarà ben identificat.

Diumenge, 8 de febrer de 2015

A les 8 h
Matinada de grallers
Baixada de Santa Eulàlia
De bon matí, la música dels grallers que desfilen pels carrers del Barri Gòtic us recordarà que la ciutat celebra la Festa Major d’hivern. Feu cas de la crida i sortiu al carrer per gaudir de les Festes de Santa Eulàlia.

A les 11 h
XXXIV Trobada de gegants de Ciutat Vella i Seguici de Santa Eulàlia
Trobada a la plaça Reial
Seguici a les 11 h
Recorregut: plaça Reial, passatge de Colom, la Rambla (lateral ascendent), carrer de la Portaferrissa, plaça de la Cucurulla, carrer dels Boters, plaça Nova, carrer del Bisbe, carrer de Sant Sever, Baixada de Santa Eulàlia, carrer dels Banys Nous, carrer de Ferran, plaça de Sant Jaume (arribada a les 12 h).

A les 11 h
Cercavila de La Coronela de Barcelona i la bandera de Santa Eulàlia
Sortida des del Portal de Santa Madrona.
Recorregut: avinguda del Paral·lel, passeig de Josep Carner, Rambla de Santa Mònica, carrer Ample, Basílica de la Mercè, carrer Ample, carrer del Regomir, carrer Ciutat, plaça de Sant Jaume i Ajuntament (11.45 h). Tornada: plaça de Sant Jaume, carrer de Ferran, La Rambla, carrer de Santa Madrona, avinguda del Paral·lel i Portal de Santa Madrona.

A les 12 h
Desfilades musicals i gran Big Band
Plaça de Catalunya
Banda Simfònica Roquetes-Nou Barris de Barcelona: plaça de Catalunya, Portal de l’Àngel, carrer dels Arcs, plaça Nova, carrer dels Boters, plaça de Cucurulla, carrer del Pi, plaça de Sant Josep Oriol, plaça del Pi, carrer del Cardenal Casañas, la Rambla, carrer de Sant Pau, Rambla del Raval i avinguda de les Drassanes (13.30 h).
Banda del Col·legi del Pare Manyanet de Barcelona: plaça de Catalunya, la Rambla, carrer de l’Hospital, Rambla del Raval i avinguda de les Drassanes (13.30 h).

A les 17 h
El seguici de Manresa, ciutat convidada
Inici de la cercavila al Palau de la Virreina
19 h, Mostra de foc al Pla de la Seu
Recorregut: Palau de la Virreina, la Rambla (baixant), carrer Ferran, pl. de Sant Jaume (a les 17.30 h, ball de gegants i bestiari), carrer del Bisbe, pl. Nova, av. de la Catedral (19 h, mostra de foc), pl. Nova, carrer dels Boters, carrer de la Portaferrissa, la Rambla, Palau de la Virreina (arribada a les 20.30 h).

Dijous, 12 de febrer de 2015

A les 10 h
El pregó dels infants
Museu Marítim
El pregó dels infants per les Festes de Santa Eulàlia és una activitat educativa adreçada a l’alumnat de 3r, 4t i 5è de primària, que té com a objectiu que els infants coneguin les institucions polítiques i de participació ciutadana de la ciutat de Barcelona i que s’iniciïn en els processos participatius basats en la coresponsabilitat i la ciutadania activa. Enguany, el pregó se celebra a la Sala Marquès de Comillas del Museu Marítim.

A les 12 i a les 18 h
Audició del Carilló del Palau de la Generalitat
Programa festiu
Plaça de Sant Jaume i carrers del Barri Gòtic
 
A les 19 h
La passejada i el ball de les Laies
Pl. de Sant Josep Oriol
Cercavila: 19.30 h
Recorregut: plaça de Sant Josep Oriol, carrer del Pi, plaça de Cucurulla, carrer dels Boters, plaça Nova, carrer del Bisbe, carrer de Sant Sever, Baixada de Santa Eulàlia, carrer dels Banys Nous, carrer de Ferran, plaça de Sant Jaume (arribada a les 20.25 h).

Paral·lelament els museus fan jornades de portes obertes i activitats (a La Rambla fan portes obertes La Virreina Centre de la Imatge, el Museu Marítim de Barcelona i activitats el Museu Marítim d Barcelona, el Museu de la Moto i el Palau Güell).

FESTES DE SANTA EULÀLIA

Del 6 al 15 de febrer de 2015

Més Informació

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X