Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Festes de Santa Eulàlia 2017

· Quan? Del 4 al 12 de febrer de 2017
· Organitza: Ajuntament de Barcelona

Festes

Aquest cap de setmana, Barcelona celebra la seva Festa Major d'hivern. Les festes de Santa Eulàlia centren la seva atenció en la cultura popular i en la tradició amb l'Àliga, els gegants, les bèsties del correfoc els castells, les danses tradicionals o els gegantons.

A diferencia de La Mercè que s'ha estès a tota la ciutat, les Festes de Santa Eulàlia tenen lloc, exclusivament a Ciutat Vella i La Rambla es vesteix de festa per acollir moltes de les activitats previstes.

Aquests són els actes més destacats a La Rambla o al seu entorn:

LES LAIES. EXPOSICIÓ de GEGANTES I GEGANTONES
Palau de la Virreina (La Rambla, 99)
Del 4 al 9 de febrer, de 10 a 20 h
Divendres 10 i dissabte 11, de 10 a 24 h
El director de fotografia i il·luminador teatral Josep Maria Civit, artista convidat de les festes, fusiona la màgia de la cultura popular, que s’expressa a través de la seva imatgeria festiva, amb el poder de la llum com a llenguatge creatiu. En una escenificació plena de teatralitat, les gegantes i gegantones de Ciutat Vella, que per Santa Eulàlia canvien totes de nom per dir-se Laia, es veuen per primer cop en una passarel·la de moda com si fossin models del segle XXI.

Divendres 10 de febrer

AUDICIONS DE CARILLÓ
des del Palau de la Generalitat
Divendres 10
A les 12:00h i a les 12:15h
El Carillo de la Generalitat de Catalunya oferirà un programa musical festiu d’inici de la Festa que es podrà escoltar pels carrers del Gòtic

Dissabte 11 de febrer

IX TOBADA DE GEGANTONS D'ESCOLA DE BARCELONA
Dissabte 11
10:00h. Cercavila a les 11 h.
Recorregut: plaça de Castella, carrer dels Tallers, la Rambla (descendent), carrer de Ferran, plaça de Sant Jaume (arribada cap a les 12 h)
Per Santa Eulàlia els més petits són els protagonistes, i a les escoles de Barcelona construeixen, en dimensions reduïdes, els seus propis gegants i altres figures. Una manera de conèixer la cultura popular des de la seva particular visió de la imatgeria festiva que culmina amb aquesta desfilada pels carrers i places de la ciutat.

IX TROBADA DE GEGANTONS INFANTILS DE LES COLLES GEGANTERES DE BARCELONA
Dissabte 11
11:00h. Cercavila a les 11:30 h.
Recorregut: Museu Marítim, la Rambla (ascendent), carrer de Ferran, plaça de Sant Jaume (arribada cap a les 12 h)
Per Santa Eulàlia, els nens i nenes de les colles geganteres de Barcelona mostren el que han après dels més veterans: amb l’inimitable toc infantil, han construït els seus propis gegantons per fer-los desfilar pels carrers de la ciutat.

CORREFOC DELS PETITS DIABLES
Dissabte 11
18:15 h.
Recorregut: plaça de Sant Jaume, carrer de Ferran, la Rambla (ascendent), passatge de Colom i plaça Reial (arribada cap a les 19 h)
Quan ja és fosc, les bèsties de foc i els diables surten al carrer esperonades pel repic eixordador dels tabals i es reuneixen per iniciar una cercavila de disbauxa i pirotècnia. Inauguren els actes de foc els nens i nenes, amb el Correfoc dels diables petits de dissabte al vespre, fet a la seva mida.

RUTA EULALIENCA
Dissabte 11
21:00h
L’Associació Cultural Joan Amades us descobrirà els indrets i racons de Barcelona relacionats amb la llegenda de santa Eulàlia en una ruta nocturna guiada que fins i tot comptarà amb acompanyament musical.
Activitat gratuïta. Cal inscripció prèvia.

Diumenge 12 de febrer

CERCAVILA I BALLADETA DE LA LAIA
Diumenge 12
9 h.
Recorregut de la cercavila de la Laia: Palau de la Virreina, la Rambla (central), carrer de Ferran, plaça de Sant Jaume.
9.45 h, balladeta a la plaça de Sant Jaume
A les 10 h, continua la cercavila de La balladeta de la Laia. Recorregut: plaça de Sant Jaume, carrer de Ferran, plaça Reial
De bon matí, la gegantona Laia surt del Palau de la Virreina per participar en la cerimònia de col·locació del Penó de Santa Eulàlia i fer una ballada davant l’Ajuntament i l’alcaldessa de Barcelona. Acabada la cerimònia, us convida a seguir ballant mentre desfila per alguns dels carrers de la ciutat.

XXXV TROBADA DE GEGANTS DE CIUTAT VELLA I SEGUICI DE SANTA EULÀLIA
Diumenge 12
10:30 h. Trobada a la plaça Reial. Seguici a les 11.30 h
Recorregut: plaça Reial, passatge de Colom, la Rambla (lateral ascendent), carrer de la Portaferrissa, plaça de la Cucurulla, carrer dels Boters, plaça Nova, carrer del Bisbe, carrer de Sant Sever, baixada de Santa Eulàlia, carrer dels Banys Nous, carrer de Ferran, plaça de Sant Jaume (arribada cap a les 12.45 h)

DESFILADES MUSICALS I GRAN BIG BAND
Diumenge 12
12:00h
La Banda Simfònica Roquetes-Nou Barris i la Banda del Col·legi del Pare Manyanet es concentraran a la plaça de Catalunya per desfilar separades en dues cercaviles i es retrobaran al Museu Marítim, on actuaran conjuntament com una gran Big Band.
Banda Simfònica Roquetes-Nou Barris de Barcelona: plaça de Catalunya, Portal de l’Àngel, carrer dels Arcs, plaça Nova, carrer dels Boters, plaça de la Cucurulla, carrer del Pi, plaça de Sant Josep Oriol, plaça del Pi, carrer del Cardenal Casañas, la Rambla, carrer de Sant Pau, Rambla del Raval i avinguda de les Drassanes (13.30 h)
Banda del Col·legi del Pare Manyanet de Barcelona: plaça de Catalunya, la Rambla, carrer de l’Hospital, Rambla del Raval i avinguda de les Drassanes (13.30 h)

LA PASSEJADA DE LES LAIES
Diumenge 12
18:30h
Cercavila: a les 19 h. Recorregut: carrer del Pi, plaça de la Cucurulla, carrer dels Boters, plaça Nova, carrer del Bisbe, carrer de Sant Sever, baixada de Santa Eulàlia, carrer dels Banys Nous, carrer de Ferran, plaça de Sant Jaume (arribada cap a les 19.45 h)
Per la diada de Santa Eulàlia, totes les gegantes de Ciutat Vella canvien de nom i passen a dir-se Laia per celebrar un dels actes més antics i significats de la Festa Major d’hivern. Després de trobar-se a la plaça de Sant Josep Oriol, les gegantes inicien una processó encapçalada per les Laies de la plaça Nova i del Pi i per la gegantona Laia, en un passeig que les durà fins a la plaça de Sant Jaume.

Més Informació

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X