Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Festes de Santa Eulàlia 2020

· Quan? Del 7 al 12 de febrer de 2020
· Dies? Dilluns, Dimarts, Dimecres, Divendres, Dissabte, Diumenge
· Organitza: Ajuntament de Barcelona

Festes

Arriba la festa d’hivern de Barcelona, del 7 al 12 de febrer, Ciutat Vella està de celebració en honor a Santa Eulàlia.

Molts dels actes de les Festes de Santa Eulàlia tindran lloc a La Rambla o molt a prop de La Rambla. Us els destaquem a continuació (alguns d’aquests actes, sobretot les cercaviles que passen per La Rambla provocaran talls de trànsit temporals, tant de pujada com de baixada):

De l’1 de febrer al 9 de febrer

MOSTRA DE BESTIARI FESTIU I FANTÀSTIC

Palau de la Virreina (La Rambla, 99)

De 10 a 20 h (de 10 a 15 h el 9 de febrer)

Divendres, 7 de febrer

PREGÓ DELS INFANTS

Plaça Sant Jaume

10 h

Dissabte, 8 de febrer

RUTA PELS ORGUES DE CIUTAT VELLA

Entre les 10 i les 17:30 h

Una oportunitat única per conèixer i escoltar set dels principals orgues de Ciutat Vella que es van salvar de la guerra i que han estat restaurats els darrers anys. Diversos organistes professionals ens explicaran els secrets d’aquests preuats instruments i ens oferiran un breu concert. La ruta inclou els orgues del Palau de la Música, la Seu Catedral de Barcelona, la Basílica dels Sants Just i Pastor, la Basílica de Santa Maria del Mar, la Basílica de la M.D. de la Mercè, el Palau Güell i la Capella de l'Esperança. Activitat amb inscripció prèvia. Podeu fer la vostra inscripció aquí.

XVIII MOSTRA DE GEGANTONS

Plaça dels Àngels

10 h

Les figures infantils de les colles de geganters i de les escoles, que han estat creades al llarg dels anys per fomentar la participació dels nens i nenes en el món geganter i que han estat exposades des del 2 de febrer, desfilen plegades pels carrers de la ciutat i s’acomiaden fins a la propera trobada a la plaça de Sant Jaume.

CERCAVILA DE GEGANTONS

11.00 h. 

Recorregut: plaça dels Àngels, carrer d’Elisabets, plaça i carrer del Bonsuccés, la Rambla, carrer de Ferran, plaça de Sant Jaume (arribada, cap a les 12.15 h).

ELS BATECS DE LA LAIA. IX TROBADA DE TABALERS I CERCAVILA

Plaça Reial

17 h

Els tabalers de les colles de diables i bestiari de foc de Barcelona s’apleguen a la plaça Reial amb motiu de la IX Trobada de Tabalers per evocar, amb els seus repics eixordadors, els batecs del cor de santa Eulàlia. Serà una gran tabalada per escampar el ritme i el so de la festa pels carrers del barri Gòtic.

Recorregut cercavila: plaça Reial, passatge de Colom, la Rambla, carrer de Ferran, plaça de Sant Jaume

XXIX CORREFOC DE SANTA EULÀLIA

Plaça Reial

20:15 h

Recorregut: plaça Reial, passatge de Colom, la Rambla, carrer de Ferran, plaça de Sant Jaume.

Quan ja és fosc, les bèsties de foc i els diables surten al carrer esperonats pel repic eixordador dels tabals i es reuneixen per iniciar una cercavila de disbauxa i pirotècnia. Inauguren els actes de foc els nens i les nenes, amb el correfoc dels petits diables i les bèsties petites de dissabte al vespre, fet a la seva mida. Més tard, comença el Correfoc de Santa Eulàlia: el Drac, la Víbria, la Tarasca, la Mulassa, el Bou, l’Arpella i el Dofí dansen entre flames i guspires amb els diables de la Kinta Forka, els del Barri Gòtic i els Tarascaires, fins a arribar a la plaça de Sant Jaume i al final del correfoc.
Com a final de festa i després del castell de focs hi haurà un concert per a tothom: diables, bestiari i públic participant.

Diumenge, 9 de febrer

MATINADA DE GRALLERS

8 h

De bon matí, la música de les gralles i els tabals desfilen pels carrers del barri Gòtic us recordarà que la ciutat celebra la festa major d’hivern. Feu cas de la crida i sortiu al carrer per gaudir de les festes de Santa Eulàlia.

XXXVIII TROBADA DE GEGANTS A CIUTAT VELLA

Plaça Reial

10:30 h

Els gegants de totes les colles geganteres de Barcelona, i d’alguna de fora de la ciutat, es reuneixen en aquesta gran trobada a la plaça Reial per integrar-se després al Seguici de Santa Eulàlia, l’acte més antic i un dels més solemnes de la festa major d’hivern. La primera edició, que es va celebrar l’any 1983, amb només dues colles, va ser l’origen de les festes de Santa Eulàlia contemporànies. La gegantona Laia i el penó de Santa Eulàlia encapçalen la cercavila, seguits del Seguici Popular de Barcelona: els Gegants de la Ciutat, l’Àliga, el Lleó i els altres membres del bestiari històric. A continuació, encapçalats pels Gegants del Pi i els de la Plaça Nova, la resta de gegants, nans i gegantons concentrats a la plaça se sumen al Seguici, que els portarà fins a la plaça de Sant Jaume. A les 13.15 h, aproximadament, se celebren els balls de la Laia, de l’Àliga i dels Gegants de la Ciutat i, per acabar, el Ball de Santa Eulàlia, a càrrec dels Gegants nous de la Plaça Nova.

SEGUICI DE SANTA EULALIA

11:30 h

Recorregut: plaça Reial, passatge de Colom, la Rambla, carrer de la Portaferrissa, plaça de la Cucurulla, carrer dels Boters, plaça Nova, carrer del Bisbe, carrer de Sant Sever, baixada de Santa Eulàlia, carrer dels Banys Nous, carrer de Ferran, plaça de Sant Jaume.

CERCAVILA FANTÀSTICS

Palau de la Virreina

17 h

Recorregut de la cercavila: la Rambla, carrer de Ferran, plaça de Sant Jaume

Mostra de balls i lluïments de foc: 17.45 h, plaça de Sant Jaume

DESFILADES MUSICALS I BIG BANG

Portal de l'Àngel i pl. Sant Josep Oriol

18 h

Banda Simfònica Roquetes - Nou Barris de Barcelona:

Recorregut: Portal de l'Àngel, c. dels Arcs, pl. Nova, c. del Bisbe, pl. de Sant Jaume

Banda del Col·legi del Pare Manyanet de Barcelona

Recorregut: pl. Sant Josep Oriol, pl. del Pi, c. del Cardenal Casañas, La Rambla, c. Ferran, c. del Call, pl de Sant Jaume

ConcertPlaça de Sant Jaume, a les 18.45 h.

Del 10 al 12 de febrer

LES “LAIES”, MOSTRA DE GEGANTONES

Palau de la Virreina (La Rambla, 99)

De 10 a 20 h (de 10 a 18 h el 12 de febrer)

Dimecres, 12 de febrer

LA PASSEJADA DE LES LAIES

Palau de la Virreina

18:30 H

Recorregut: la Rambla, carrer del Cardenal Casañas, plaça del Pi i trobada de gegantes a la plaça de Sant Josep Oriol.

CERCAVILA DE LES LAIES

plaça de Sant Josep Oriol.

19.30 h. 

Recorregut: carrer del Pi, plaça de la Cucurulla, carrer dels Boters, plaça Nova, carrer del Bisbe, carrer de Sant Sever, baixada de Santa Eulàlia, carrer dels Banys Nous, carrer de Ferran, plaça de Sant Jaume (Ball de Santa Eulàlia, cap a les 20.25 h).

A la pàgina web de les Festes de Santa Eulàlia trobareu tota la informació amb els actes que passaran a altres punts de Ciutat Vella: https://www.barcelona.cat/santaeulalia/

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X