Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Festes del Roser 2016. La Rambla en Flor

· On? La Rambla
· Quan? 7 d'octubre de 2016
· Organitza: Amics de La Rambla

Actes

Aquest any celebrem la 54 edició de les Festes del Roser que Amics de La Rambla organitza recollint la tradició i afegint noves propostes. Enguany hem volgut que les flors prenguin el protagonisme de les Festes i molts dels actes estan relacionats amb la tradició de les flors a La Rambla.

Amb la segona edició de “La Rambla en Flor” volem convidar a barcelonins i visitants a ramblejar gaudint de les decoracions florals a les façanes i a espais singulars de La Rambla.

Veniu a passejar, descobriu espais, participeu en “Una flor, un desig”, gaudiu de les decoracions florals,... Us esperem a La Rambla del 7 al 12 d'octubre!!!

Aquests són els espais decorats:

Arts Santa Mònica. La Rambla, 7
Palau Marc. La Rambla, 8
Palau Moja. Portaferrissa, 1

Proposta del Programa Interfícies (Arts Santa Mònica) en col·laboració amb el col·lectiu d'arquitectes Raons Públiques, la Xarxa d’Escoles més Sostenibles i la Xarxa d’Entitats més Sostenibles de Barcelona.
Les façanes del Palau Moja, el Palau Marc i l’Arts Santa Mònica, es transformen durant les Festes del Roser, amb l’ornamentació realitzada mitjançant un procés de treball amb entitats, escoles i altres agents locals. Aquest procés es basa en la construcció col·lectiva d’elements decoratius amb vegetals vius, a partir d’una reflexió sobre la sostenibilitat, la petjada mediambiental i la presència dels ecosistemes vegetals en l’espai urbà d’una manera integradora. Un cop finalitzada la festivitat, cada un dels dispositius generats pels participants, se’ls serà retornat i distribuït pel territori, amb l’objectiu de crear una xarxa d’espais i comunitats diversos amb interessos compartits sobre la sostenibilitat.

Jardí de la Casa Ignacio de Puig. Hotel Petit Palace Boqueria Garden
Boqueria, 10
El jardí de la Casa Ignacio de Puig conserva elements romàntics, com la resta del que havien estat petits estanys, dues fonts de pedra i uns arbres característics d'aquests jardins, com els Cocculus laurifolius, til·lers i boixos. Tot i ser un espai privat està obert al públic, perquè està catalogat per l'Ajuntament. L'horari és de 10 del matí a 7 del vespre. S’hi pot accedir de dues maneres: travessant el vestíbul de l’Hotel Petit Palace Boqueria Garden o bé amb un ascensor situat al carrer d’Aroles. Tot i no tenir una decoració floral feta per l'ocasió, hem cregut interessant incloure-ho per donar a conèixer aquest petit oasi al cor de Ciutat Vella.

Centre Comercial El Triangle. Plaça Catalunya, 1-4
Estalactites Florals
Direcció artística: Francesc Porres
Realització: antics alumnes Escola d’Art Floral i Paisatgisme Barcelona
A partir de la claraboia que presideix el hall del Centre Comercial El Triangle i de la marquesina que el precedeix, Francesc Porres ha dissenyat una decoració floral en suspensió des del sostre acompanyant a les làmpades del hall i valorant l’entrada a través de la marquesina. El treball s’ha realitzat a partir de llistons de fusta i plantes d’orquídies. També s’ha creat acompanyant al rètol del carrer: Plaça Catalunya 1, un parell de franges florals treballades textualment amb flors de colors càlids, amb la idea que el públic del carrer s’hi pugui fotografiar.

Gran Teatre del Liceu. La Rambla, 51-59
Una Decoració per Macbeth
Idea i realització: alumnes dels cicles formatius d’Art Floral i de Disseny de Jardins de l’Escola.
Es pot visitar del 7 al 12 d'octubre de 10 a 18 h
A partir dels condicionants de l’espai arquitectònic del Gran Teatre del Liceu, els alumnes de cicles formatius han dissenyat dues peces florals per decorar el Hall del Teatre el dia de l’estrena de l’òpera Macbeth.

Intervenció Parcs i Jardins. Rambla Santa Mònica
Onada
Direcció artística.: Departament d’Avaluació i Projectes de Parcs i Jardins
Realització: Direcció de Conservació de Parcs i Jardins.
Després del temporal, una onada verda ha pujat per La Rambla arrossegant tota mena de plantes de flor i exòtiques, fustes i altres materials.

Grup de Catifaires del Raval
Mosaic de Joan Miró. Pla de l'Os
El grup de catifaires del Raval reprodueix el Mosaic que Joan Miró va dissenyar per La Rambla.

Mercat de la Boqueria. La Rambla, 91
Boqueflor
Direcció i realització: Carme Romero, Carme Frigola, Elena Latorre i Fernando Muntadas amb la col·laboració de Vidal Pons.
Dos dels elements emblemàtics del passeig, les flors naturals de les tradicionals parades de flors de La Rambla i els productes hortícoles del Mercat de la Boqueria, s'uneixen per formar bouquets de petit format, populars i plens de color i de vida.

Mirador Colom. Barcelona Turisme
Cruïlla de dos mons
Direcció artística: Daniel Santamaría
Realització: antics alumnes de l’Escola d’Art Floral i Paisatgisme Barcelona
Amb aquest projecte s’ha volgut valorar la base del monument formada per escultures simbòliques referents al descobriment d’Amèrica, decorada amb una corona de plantes exòtiques que fan referència al nou món. Aquesta decoració floral s’ha connectat a través d’unes cintes de colors amb el protagonista de la conquesta, Colom.

Museu Marítim de Barcelona. Portal de la Pau
Sanefa vegetal
Direcció artística: Francesc Porres. Ajudant de direcció: Irati Tamarit
Realització: alumnes de Cicles Formatius de l’Escola d’Art Floral i Paisatgisme Barcelona
Francesc Porres ha dissenyat una sanefa vegetal que tanca l’obertura de vidre de la façana. A partir de mitges esferes ha creat un joc de volums i textures vegetals acompanyades de plantes florides que contrasta amb la transparència del vidre.

Palau de la Virreina. La Rambla, 99
Una flor, un desig
Direcció artística: Claret Serrahima i Escola d'Art Floral i Disseny de Jardins de Catalunya
Realització: participació popular
Per quart any consecutiu i després de l'èxit de les darreres edicions, Amics de La Rambla
convida a barcelonins i visitants a participar en “Una flor, un desig” un projecte participatiu
que té a les flors i la Rambla de les Flors com a protagonistes. Anualment La Rambla de
les Flors de Barcelona celebra la festa de la seva patrona, la Mare de Déu del Roser. La
imatge es troba en l’espai exterior de la Virreina i és tradició que el Col·lectiu de Floristes
de La Rambla li dediquin una ofrena. Recollint aquesta tradició, i basant-se en una idea
del dissenyador gràfic Claret Serrahima, l'Escola d'Art Floral i Disseny de Jardins de
Catalunya va dissenyar una acció floral perquè els ciutadans i visitants de la ciutat
participin activament introduint una flor, sota el lema: “una flor, un desig”.

Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona, La Rambla, 115
El Sistema Solar
Direcció artística: Daniel Santamaría
Realització: antics alumnes Escola d’Art Floral i Paisatgisme Barcelona
L’edifici de la Reial Acadèmia de les Ciències i Arts de Barcelona és obra de l’arquitecte modernista Josep Domènech i Estapà. La Reial Acadèmia té com a finalitat actuar com a element promotor i de referència de les Ciències i les Arts Aplicades. En aquest espai s’hi va crear el primer observatori d’astronomia de Catalunya. Aquest fet serveix a Daniel Santamaría per dissenyar una decoració floral que mostra el sistema solar des d’un punt de vista artesanal i artístic creat a partir de materials vegetals i flors de Cimbidium (orquídies).

Teatre Principal. La Rambla, 27
Direcció artística: Carlos Caballero

A banda, diferents establiments comercials de La Rambla com l'Hotel Arc La Rambla, el Cafè de l'Òpera el Bar Núria o el Restaurant Moka també es decoraran amb flors.

Amics de La Rambla organitza “La Rambla en Flor” amb la col·laboració de l'Escola d'Art Floral i disseny de Jardins de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya. També participen Turisme de Barcelona, Arts Santa Mònica, Cafè de l'Òpera, Carme Florista, Casal Gent Gran Comerç, Casal Gent Gran Josep Trueta, Casal Gent Gran Mediterrània, Casal Gent Gran Pati Llimona, Casal Gent Gran Josep Tarradellas, Centre Comercial El Triangle, Clase Bcn, Col·lectiu de floristes de La Rambla, Fundació Tot Raval, Gran Teatre del Liceu, Grup de Catifaires del Raval, Hotel Arc La Rambla, Hotel Petit Palace Boqueria Garden, Mercat de la Boqueria, Museu Marítim de Barcelona, Palau Moja, Palau Marc, Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona, Restaurant Moka, Teatre Principal i TMB.

LA RAMBLA EN FLOR

Del 7 al 12 d'octubre de 2016

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X