Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Festival de Nadal a la Plaça de Catalunya

· On? Plaça de Catalunya
· Quan? Del 18 al 30 de desembre de 2021
· Dies? Dilluns, Dimarts, Dimecres, Dijous, Divendres, Dissabte, Diumenge
· Adreça: plaça Catalunya 1
· Organitza: Ajuntament de Barcelona

Nadal

Del 18 al 30 de desembre la Plaça de Catalunya acull una festa nadalenca per a tothom amb propostes familiars, música, cinema, arts de carrer, arts plàstiques i participació.

El projecte de l’escenògraf i arquitecte Juli Sanjuan Palma desplegarà una escenografia nadalenca que omplirà l’espai de calidesa.

Matins a la plaça de Catalunya: Nadal en família

Propostes familiars amb dues franges horàries. La plaça arrenca cada matí amb activitats participatives que convidaran a gaudir de la literatura, la creació artística, l’amor per la natura i el joc. I una curiositat... Pareu atenció a la música, ja que el duet de música electrònica b1n0 ha creat un nadala nova i especial a partir de les dades obtingudes de diferents nadales molt conegudes.

A continuació, i també tota la família, podreu ballar amb “Transmissions”, una conferència espectacle que, a través de la música, l’audiovisual, la paraula i el moviment, s’endinsa en la història de les danses urbanes nascudes als Estats Units i que avui són presents arreu del planeta com a reivindicació d’identitat.

Tardes de música i arts de carrer

La banda barcelonina Hip Horns Brass Collective obrirà l’activitat de tarda amb música festiva, mescla de funk, hip-hop i soul brass.

A continuació, les arts escèniques de carrer seran les protagonistes. Durant els dies del festival podreu veure cinc propostes diferents. Una programació elaborada amb la complicitat de FiraTàrrega, Trapezi i el festival Sismògraf: dansa, acrobàcies, teatre, performance, bellesa visual i diversió!

Cinema i música a Tants Nadals

Tants Nadals és un recorregut per les Barcelones del passat. El cinema i la música en directe s’uneixen per transportar-nos a diversos espais i moments. Un túnel del temps de la mà de la cineasta Núria G. Lorang i la formació musical Seward, amplificada per intèrprets del Conservatori Superior del Liceu. Trenta minuts de viatge pel fred, la neu, Nadal, els àpats, els llums, els carrers, els tions, els torrons, les cartes i els regals. Un mirall analògic, musical, domèstic i cinematogràfic de la nostra ciutat entre els anys 1929 i 1989.

Música

Grans veus femenines de la ciutat seran les encarregades d’omplir la plaça de bona música amb els seus estils diversos. El jazz d'Andrea Motis Trio, l'electro funk de Meritxell Nedderman, el blues i el country de Clara Gispert, la vibrant trompeta de Memi Sillah, el R&B d'Aura, l'energia de The Sey Sisters i el soul i el funk d'Aiala.

I també

En el marc de l'homenatge al 150è aniversari de Segundo de Chomón, la Filmoteca de Catalunya ens portarà petites peces de l'obra d'aquest referent cinematogràfic, tan vinculat a la nostra ciutat, que es projectaran durant les transicions entre activitat i activitat.

I la plaça de Catalunya torna a acollir enguany la Fira de Consum Responsable i d’Economia Social i Solidària, que mostrarà com és possible comprar i consumir de manera sostenible i solidària durant tot l’any i a tots els districtes de la ciutat.

I també a la Plaça Universitat

Enguany, la plaça de la Universitat s’afegeix a la proposta d’activitats amb la instal·lació interactiva Bon(s) Nadal(s), una conversa en temps real sobre la diversitat de maneres de viure el Nadal avui.

A la plaça de la Universitat podreu participar en la proposta de l’estudi Domestic Data Streamers. Una peça d’arquitectura interactiva que converteix el moviment en votació i genera històries nadalenques col·lectives.

L’horari del Festival de Nadal a la Plaça de Catalunya és pels matins d’11 a 14 h (però els dies 20, 21, 25 i 26 no hi ha activitat) i per les tardes de 17:30 h a 21:40 (el dia 24 fins a les 19 i els dies 25 i 26 a partir de les 20 h.).

L’accés és lliure

 

Mapa de Localització

plaça Catalunya 1, Barcelona (41.385953, 2.168933)

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X