Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Festival Panoràmic. "Cinema, Fotografia i més" a l'Arts Santa Mònica

· On? Arts Santa Mònica
· Quan? Del 20 al 29 d'octubre de 2020
· Dies? Dimarts, Dimecres, Dijous, Divendres, Dissabte, Diumenge
· Adreça: La Rambla, 7
· Organitza: Arts Santa Mònica

Exposicions

Fins el 29 de novembre podreu gaudir de les múltiples activitats del Festival Panoràmic a l’Arts Santa Mònica

Panoràmic és el festival que té la fotografia com a protagonista que s’expressa de manera expandida a través de disciplines amigues com el cinema, el vídeo, les instal·lacions i altres pràctiques artístiques contemporànies. Una proposta cultural singular i única que ocuparà diferents espais de l’Arts Santa Mònica.

En aquesta nova edició, el festival es centrarà i indagarà sobre el concepte de les intimitats públiques i publicades, d’allò secret, privat i amagat a la imatge mostrada, descoberta i pública. El títol d’enguany, Extimitat ja ens dona unes coordenades sobre quina serà la narrativa visual. Per bé que la paraula extim apareix per primera vegada en un text d’Albert Thibaudet l’any 1923, no és fins a l’any 1969 que el psiquiatra i psicoanalista Jacques Lacan la utilitza en un del seus seminaris. A dia d’avui, l’ús intensiu de les xarxes i la necessitat d’explicar la intimitat per tal que perdi el caràcter de privat per esdevenir públic han posat de relleu aquest concepte. Segons els psicòlegs, la pràctia habitual de donar a conèixer visualment allò que fins ara teníem reservat en l’espai més íntim i privat, provoca un canvi en la nostra imatge i les relacions entre els altres, on res deixarà de ser innocu.

És evident que el cinema i la fotografia han marcat la nostra societat en tots els àmbits, des de l’entreteniment a la ciència i la informació, però mai com avui el seu impacte s’ha deixat sentir tant en la vida privada de les persones, passant de nodrir àlbums a convertir-se en una eina social decisiva en temps present.

Les fronteres entre el públic i el privat s’estan diluint de dins cap a fora. Assistim a una intimitat compartida amb entusiasme contagiant en paral·lel a la por d’una societat venuda i vigilada a través dels mateixos canals.

Les activitats del Festival Panoràmic son gratuïtes i estan obertes a tothom amb aforament limitat.

 

 

Programa del Festival Panoràmic

Mapa de Localització

La Rambla, 7, 08002, Barcelona (41.377229, 2.175683)

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X