Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Fira de Sant Ponç 2015

· On? Carrer Hospital
· Quan? 11 de maig de 2015
· Organitza: Altres

Actes

El proper dilluns, 11 de maig, es celebra la Fira de Sant Ponç.Per aquest motiu es tallarà al trànsit el carrer Hospital des de La Rambla a la Rambla del Raval de les 7:30 fins a les 22 h.

La Fira de Sant Ponç és una de les fires més antigues de les que es celebren a la nostra ciutat. El carrer Hospital es converteix en el millor lloc per comprar mel, fruites confitades i plantes remeieres.

Era costum que, a la primavera, els herbolaris portessin herbes per vendre-les als malalts ja que les collides en aquesta estació de l’any es creia que tenien més propietats curatives. Fins el segle XVI aquesta fira es feia a la primavera però es va cristianitzar i es va començar a celebrar el dia de Sant Ponç, l’11 de maig.

El primer emplaçament de la Fira de Sant Ponç va ser a la plaça Sant Miquel i després es va celebrar al carrer de Sant Cugat del Rec, a prop de l’església de l’Hospital de la Santa Creu i – finalment – al seu actual emplaçament: el carrer Hospital.

Si us decidiu a anar al carrer Hospital, trobareu molta gent i 84 parades plenes de ruscos de mel, mel, fruites confitades, melmelades, mató, iogurt i formatges artesans, herbes medicinals i altres productes artesanals.

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X