Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Fira de Sant Ponç 2019

· Quan? 11 de maig de 2019
· Dies? Dissabte
· Hora? De 07:00h a 21:00h
· Organitza: Unió de Sant Ponç - Districte de Ciutat Vella

Fires

El proper 11 de maig, dissabte,  es celebra la Fira de Sant Ponç al carrer Hospital.

La Fira de Sant Ponç, organitzada per la Unió Sant Ponç amb la col·laboració del Districte de Ciutat Vella, és una de les fires més antigues de les que es celebren a la nostra ciutat. El carrer Hospital es converteix en el millor lloc per comprar mel, fruites confitades i plantes remeieres.

Era costum que, a la primavera, els herbolaris portessin herbes per vendre-les als malalts ja que les collides en aquesta estació de l’any es creia que tenien més propietats curatives. Fins el segle XVI aquesta fira es feia a la primavera però es va cristianitzar i es va començar a celebrar el dia de Sant Ponç, l’11 de maig.

El primer emplaçament de la Fira de Sant Ponç va ser a la plaça Sant Miquel i després es va celebrar al carrer de Sant Cugat del Rec, a prop de l’església de l’Hospital de la Santa Creu i – finalment – al seu actual emplaçament: el carrer Hospital.

Si us decidiu a anar al carrer Hospital, trobareu molta gent i moltes parades plenes de ruscos de mel, mel, fruites confitades, melmelades, mató, iogurt i formatges artesans, herbes medicinals i altres productes artesanals. I, a banda de tot això, també podreu trobar altres activitats.

Amb motiu de la Fira de Sant Ponç es tallarà al trànsit el carrer Hospital des de La Rambla a la Rambla del Raval de les 7 fins  a les 21 h.

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X