Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

“Histories de la Boqueria” torna a la Biblioteca del Gòtic

· On? Biblioteca del Gòtic - Andreu Nin
· Quan? 5 de desembre de 2013
· Adreça: La Rambla, 30 32
· Telèfon: 933437369
· Organitza: Altres

Actes

El proper dijous, 5 de desembre de 2013, a les 18:30 h, a la Biblioteca del Gòtic- Andreu Nin, el llibre d'Àngela Navarro “Històries de la Boqueria. Vivències d'una dona de mercat (1918 – 1952)” serà el protagonista d'una tarda molt especial.

A la presentació hi assistirà l'autora, l'Àngela Navarro i l'historiador de l'art Josep Bracons que farà una introducció històrica.

Seguidament tindrà lloc una sessió participativa en la qual, després de la breu introducció històrica i de la lectura d’un dels relats del seu llibre, l’autora ens parlarà de les seves vivències i dels oficis del mercat que van desapareixent, i ho farà acompanyada d’altres venedores veteranes de la Boqueria. Els assistents estan convidats a participar i a compartir impressions i records relacionats amb el famós mercat.

L'Àngela Navarro és filla de la Boqueria. La seva mare, la Carmeta, hi va començar a treballar als onze anys i hi va passar una vida al mercat. Per a l'Àngela, va ser una escola de coneixement i una font d'experiències i records als quals ha posat, finalment, lletra.

De la vida a la Boqueria, de les seves petites i grans històries, sorgeixen vint-i-cinc relats verídics, els protagonistes dels quals són els venedors, clients, passavolants i personatges de tota mena i condició que omplen de vida el mercat. A partir d'aquestes històries particulars, l'Àngela Navarro ens retrata una societat d'un temps i d'un espai. Les històries i anècdotes que recull el llibre tenen lloc entre els anys 1918 i 1952.

Amics de la Rambla ha col·laborat en l'edició del llibre i vol convidar-vos a participar en aquesta activitat i animar-vos a llegir aquest tros de la història quotidiana de la Rambla. L'entrada és gratuïta i l'aforament limitat.

Més Informació

També et pot interessar

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X