Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

“Histories de la Boqueria” torna a la Biblioteca del Gòtic

· On? Biblioteca del Gòtic - Andreu Nin
· Quan? 5 de desembre de 2013
· Adreça: La Rambla, 30 32
· Telèfon: 933437369
· Organitza: Altres

Actes

El proper dijous, 5 de desembre de 2013, a les 18:30 h, a la Biblioteca del Gòtic- Andreu Nin, el llibre d'Àngela Navarro “Històries de la Boqueria. Vivències d'una dona de mercat (1918 – 1952)” serà el protagonista d'una tarda molt especial.

A la presentació hi assistirà l'autora, l'Àngela Navarro i l'historiador de l'art Josep Bracons que farà una introducció històrica.

Seguidament tindrà lloc una sessió participativa en la qual, després de la breu introducció històrica i de la lectura d’un dels relats del seu llibre, l’autora ens parlarà de les seves vivències i dels oficis del mercat que van desapareixent, i ho farà acompanyada d’altres venedores veteranes de la Boqueria. Els assistents estan convidats a participar i a compartir impressions i records relacionats amb el famós mercat.

L'Àngela Navarro és filla de la Boqueria. La seva mare, la Carmeta, hi va començar a treballar als onze anys i hi va passar una vida al mercat. Per a l'Àngela, va ser una escola de coneixement i una font d'experiències i records als quals ha posat, finalment, lletra.

De la vida a la Boqueria, de les seves petites i grans històries, sorgeixen vint-i-cinc relats verídics, els protagonistes dels quals són els venedors, clients, passavolants i personatges de tota mena i condició que omplen de vida el mercat. A partir d'aquestes històries particulars, l'Àngela Navarro ens retrata una societat d'un temps i d'un espai. Les històries i anècdotes que recull el llibre tenen lloc entre els anys 1918 i 1952.

Amics de la Rambla ha col·laborat en l'edició del llibre i vol convidar-vos a participar en aquesta activitat i animar-vos a llegir aquest tros de la història quotidiana de la Rambla. L'entrada és gratuïta i l'aforament limitat.

Més Informació

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X