Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

"Imatges trobades. La Barcelona marítima de postguerra", les fotos de Joaquín Tusquets de Cabirol al Museu Marítim de Barcelona

· On? Museu Marítim de Barcelona - Nau de les Drassanes (Nau 1)
· Quan? De l'11 de març al 10 d'octubre de 2021
· Dies? Dilluns, Dimarts, Dimecres, Dijous, Divendres, Dissabte, Diumenge
· Adreça: Avinguda de les Drassanes, s/n
· Organitza: Museu Marítim de Barcelona

Exposicions

De l’11 de març al 10 d’octubre, el Museu Marítim de Barcelona presenta la col·lecció fotogràfica de Joaquín Tusquets de Cabirol, recentment adquirida pel Museu. A través d’aquesta exposició es ressalten algunes de les fotografies més destacades i una selecció de temes que contextualitzin l’obra.

L’exposició també fa un retrat de  la Barcelona de l’època, del museu  del moment inaugurat l’any 1941 per la Diputació de Barcelona  i del propi Port de Barcelona. Joaquín Tusquets De Cabirol (1904-1979) era una persona apassionada de la fotografia. La seva posició benestant, de professió pèrit químic i copropietari d’una fàbrica de química industrial, li permetia dedicar unes intenses hores a retratar instantànies de la vida quotidiana del seu voltant durant els durs anys de post-guerra. 

Escenes de la Barcelona marítima, de la costa (Montgat, Castelldefels, o Sitges, entre d’altres), així com espais de la Catalunya interior, eren la seva font d’inspiració. La col·lecció està integrada per 4.000 negatius sobre plàstic, en format 6x6, blanc i negre, datades entre els anys 1942 i 1959.  Es tracta d’un format semi-professional, executat per part de l’autor amb una gran habilitat tècnica i una acurada composició artística.

L’exposició es pot visitar de dilluns a diumenge, de 10 a 19 h (accés fins a les 18 h).

Diumenges, a partir de les 15 h, entrada gratuïta.

Mapa de Localització

Avinguda de les Drassanes, s/n, 08002, Barcelona (41.376401, 2.174817)

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X