Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

"Imatges trobades. La Barcelona marítima de postguerra", les fotos de Joaquín Tusquets de Cabirol al Museu Marítim de Barcelona

· On? Museu Marítim de Barcelona - Nau de les Drassanes (Nau 1)
· Quan? De l'11 de març al 10 d'octubre de 2021
· Dies? Dilluns, Dimarts, Dimecres, Dijous, Divendres, Dissabte, Diumenge
· Adreça: Avinguda de les Drassanes, s/n
· Organitza: Museu Marítim de Barcelona

Exposicions

De l’11 de març al 10 d’octubre, el Museu Marítim de Barcelona presenta la col·lecció fotogràfica de Joaquín Tusquets de Cabirol, recentment adquirida pel Museu. A través d’aquesta exposició es ressalten algunes de les fotografies més destacades i una selecció de temes que contextualitzin l’obra.

L’exposició també fa un retrat de  la Barcelona de l’època, del museu  del moment inaugurat l’any 1941 per la Diputació de Barcelona  i del propi Port de Barcelona. Joaquín Tusquets De Cabirol (1904-1979) era una persona apassionada de la fotografia. La seva posició benestant, de professió pèrit químic i copropietari d’una fàbrica de química industrial, li permetia dedicar unes intenses hores a retratar instantànies de la vida quotidiana del seu voltant durant els durs anys de post-guerra. 

Escenes de la Barcelona marítima, de la costa (Montgat, Castelldefels, o Sitges, entre d’altres), així com espais de la Catalunya interior, eren la seva font d’inspiració. La col·lecció està integrada per 4.000 negatius sobre plàstic, en format 6x6, blanc i negre, datades entre els anys 1942 i 1959.  Es tracta d’un format semi-professional, executat per part de l’autor amb una gran habilitat tècnica i una acurada composició artística.

L’exposició es pot visitar de dilluns a diumenge, de 10 a 19 h (accés fins a les 18 h).

Diumenges, a partir de les 15 h, entrada gratuïta.

Crea aquest esdeveniment al teu calendari

LA RAMBLA DE BARCELONA

La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.

Carregant...
x
X