Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Inauguració de la senyalització del Camino de Santiago

· On? Rambla Santa Mònica
· Quan? 26 de novembre de 2021
· Dies? Divendres
· Hora? De 19:30h a 20:00h
· Adreça: La Rambla, 1
· Organitza: Centro Galego de Barcelona

Actes

L’Ajuntament de Barcelona, el Centro Galego de Barcelona i l’Associació d’Amics, Veïns i Comerciants de La Rambla inauguren la senyalització del Camino de Santiago al seu pas per la ciutat de Barcelona

El tram senyalitzat és l’antic camí que portava als pelegrins des del Port de Barcelona fins a l’Abadia de Montserrat, un camí que ara portarà als pelegrins del Portal de la Pau de Barcelona al Pòrtic de la Glòria de Santiago de Compostela

El divendres 26 de novembre, a les 19:30 h, l’Ajuntament de Barcelona, el Centro Galego de Barcelona i Amics de La Rambla inauguraran la senyalització del Camino de Santiago a La Rambla Santa Mònica.

Un camí amb molta història

Des de l’edat mitjana, pelegrins jacobeus van creuar Catalunya en el seu camí cap a Santiago de Compostela. El Port de Barcelona va ser punt d’arribada per peregrins arribats des de diferents punts del mediterrani. Els pelegrins que arribaven per mar a Barcelona iniciaven el seu pelegrinatge a peu a La Rambla. El camí puja per La Rambla, gira pel carrer Ferran per passar per davant de l’església de Sant Jaume i arriba fins a la plaça de Sant Jaume. A partir d’aquí el camí és molt senzill i recte: Bisbe, Portal de l’Àngel i Passeig de Gràcia, A partir d’aquí creua Gràcia, Vallcarca i Horta i, finalment, els pelegrins creuaven Collserola i el camí els portava primer a Montserrat i, després, a Santiago de Compostela.

L’any 2018 el Centro Galego de Barcelona va portar al Parlament de Catalunya el projecte de senyalitzar i reforçar la senyalització per tot el territori Català. Des d’aquell moment han sigut molts els ajuntaments que han senyalitzat el Camino al pas per la seva població.

La senyalització del camí al seu pas per Barcelona s’ha fet seguint la normativa de senyalament del camí estandarditzat, adaptant-la al màxim a la senyalització de la ciutat de Barcelona, i enllaça amb el tram del Camí Català ja senyalitzat que porta de Barcelona a Montserrat.

La “Credencial del Peregrino” es pot recollir al Centro Galego

La “Credencial del Peregrino” és el document que acredita als pelegrins com a tals. A la “Credencial” el pelegrí anirà recollint els diferents segells dels llocs per a on passa el seu camí. L’oficina de Turismo de Galicia, que podeu trobar al Centro Galego de Barcelona (La Rambla, 35, Principal), la lliura a tots els peregrins que comencin el seu camí a la nostra ciutat.

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X