Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Joc Brut de l'artista Jan Vallverdú a l'espai Boqueria

· On? Espai Boqueria
· Quan? Del 22 de desembre de 2022 al 8 de gener de 2023
· Dies? Dilluns, Dimarts, Dimecres, Dijous, Divendres, Dissabte
· Adreça: La Rambla, 91
· Organitza: Mercat de la Boqueria

Exposicions

Del 22 de desembre al 8 de gener, el Mercat de la Boqueria acull l’exposició Joc Brut de Jan Vallverdú. Es podrà veure a l’Espai Boqueria del Mercat.

L’artista barceloní va començar la seva carrera amb la pintura mural. Les seves obres representen actituds i contradiccions de la societat contemporània occidental a través d’una figuració de traç expressionista.

En un moment en què la inclinació artística rebutja la idea de la pintura dins del marc, Vallverdú es dedica de forma activa al muralisme urbà i a la pintura amb elements reciclats. Llençols de les bugaderies d’hospitals i materials de construcció són exemples de suports utilitzats per l’artista com a llenços de les seves creacions, on presenta una ridiculització dels nostres temps.

Fidel al seu estil de trencar amb el culte a la perfecció, característic del nostre període, l’artista inclou en la mostra diferents obres de gran format en què els protagonistes, inventats per l’autor, són personatges sense ombra, definits per grans plans de color i línies severes, que expressen el desig de no ser submisos o homologats en un entorn d’espectacle circense.

Jan Vallverdú és un dels artistes de Marlborough Barcelona. Aquesta galeria es va fundar a Londres l’any 1946 i compta amb diferents seus com la de Londres, Nova York o Madrid, inaugurada l’any 1992 amb la famosa exposició inaugural de la galeria, que va mostrar els últims deu anys de treball de Francis Bacon. Aquesta va ser l'última exhibició individual organitzada durant la vida de l’artista. El 2006, la galeria obre un segon espai a Barcelona, on continua el seu llegat de l'art contemporani i la representació dels artistes més famosos i destacats de tot el país. Com a galeria independent, col·labora contínuament amb Marlborough Nova York i Londres per a presentar l'obra d'artistes internacionals i emergents a Espanya.

Mapa de Localització

La Rambla, 91, 08002, Barcelona (41.382148, 2.172057)

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X