Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Joves Talents del Jazz al Conservatori del Liceu

· On? Conservatori del Liceu
· Quan? Del 30 d'octubre al 12 de desembre de 2019
· Adreça: Nou de La Rambla, 88 (accés pel Carrer Estel)
· Telèfon: 93 327 12 00
· Organitza: Conservatori del Liceu

Música

El Conservatori del Liceu ha programat pels mesos d’octubre, novembre i desembre quatre concerts de jazz que tenen com a denominador comú estar protagonitzats per talent jove.

Els socis i amics d’Amics de La Rambla podeu gaudir d’un preu especial per gaudir d’aquests concerts

OPCIÓ 1 - 50% de descompte

Per gaudir d’aquest preu (l’entrada us quedarà a 5 €) heu d’introduir el codi J19AR

Enllaç a la pàgina de compra: https://conservatoriliceu.koobin.com/

 OPCIÓ 2 – 4 concerts

Gaudiu dels 4 concerts per únicament 16 €. Per comprar aquest pack heu d’anar a aquest enllaç: https://conservatoriliceu.koobin.com/4-formacions-liceu-jazz?ct=t(jornada-benvinguda_1r_COPY_01)

 Aquests són els quatre concerts programats

30 d’octubre de 2019 a les 20 h

ASIER OLABARRIETA BIG BAND

Projecte nascut del Recital de Graduació del bateria Asier Olabarrieta que aquest curs ha finalitzat els seus estudis al Centre Superior de Música Liceu, distingit com a Premi Extraordinari. Asier Olabarrieta Big Band pretén mostrar un projecte d’integració de la seva pròpia obra, adaptada a la formació Big Band. Un repte molt arriscat tenint en compte la complexitat de la formació i la seva joventut. Tot i això Olabarrieta aconsegueix un resultat espectacular mostrant el seu talent i la seva extraordinària versatilitat oferint-nos una música escrita amb detall i dedicació, amb gran esforç i passió darrere, interpretada juntament amb un grup de músics joves emergents de primer nivell, tots ells sota la direcció del mestre Sergi Vergés. Asier Olabarrieta és un músic jove i versàtil nascut a Pamplona el 1997 qui a més de tocar la bateria, des de petit està estretament lligat a la música a través d’altres instruments com el piano o la guitarra, la qual cosa li ofereix una visió musical global que dura fins avui i que s’aplica ara a les composicions i arranjaments.

14 de novembre de 2019 a les 20 h

ALBERTO GARRIDO FLAMENCURA BIG BAND

Flamencura Big Band és un espectacle que uneix els elements clàssics d’una big band de jazz i un tablao flamenc, reinterpretant la música tradicional de les bandes de Setmana Santa.

Les peces musicals que conformen l’espectacle Flamencura Big Band són marxes tradicionals de Setmana Santa, que Alberto Garrido ha arreglat incorporant ritmes flamencs, ball, cant, i afegint-li harmonies pròpies del jazz, tot això amb un alt component d’improvisació.

La banda està formada pel mestre Sergi Vergés, qui dirigeix ​​la banda com un autèntic artesà, amb afecte i respecte, en el cant flamenc tenim a Cris López i Albert Cases, al ball flamenc Àsia Ortega i una big band al complet formada per Maria Antònia Gili, Pol Padrós, Arnau Morell, Víctor Martínez (trompetes) Joan Codina, Pablo Martín, Sergi Tous, (trombons) David Llopart (tuba) Fran Ramos, Alba Alsina, Martí Carrasco, Andreu Domenech, (saxos) Rafa Palomares ( flauta) Tom Amat (piano) Andrés Hernández (guitarra flamenca) Juan Pastor (contrabaix) Alberto Garrido (bateria) Guillem Arnau (percussió) Carlos Bayolo, Pablo Martín, Manuel Fuentes (palmes i jaleos).

28 de novembre de 2019 a les 20 h

GRAN ENSEMBLE LICEU

Innovadora formació que trenca qualsevol barrera entre estils i gèneres musicals. Es tracta d’un projecte nascut de la col·laboració entre els departaments de Jazz i Música Moderna i el departament d’Instruments Orquestrals liderats pel professors Corrado Bolsi. La formació de Big Band es barreja de manera inèdita amb la secció de corda, tot ensemblat per un repertori experimental que transporta al públic cap a un ambient únic de la mà del seu director Toni Vaquer.

 El professor Vaquer es va graduar al Conservatori Liceu i posteriorment fou becat per la Berklee College of Music de Boston. Al llarg de a seva carrera ha estat distingit amb destacats premis, entre d’altres, amb el primer premi en el I i IV Concurs de Jazz de Palma de Mallorca  (2008 i 2011), Menció d’Honor del Conservatori liceu (2012), Premi Duke Ellington de Composició Jazz per Berklee (2017) i el Dean’s List en la Berklee College of Music (2015-2017).

Des de 2018 es professor del Departament de Jazz i Música Moderna del Centre Superior de Música Liceu.

12 de desembre de 2019 a les 20 h

LICEU BIG BAND

Qui encara no hagi tastat l’entusiasme i la projecció de Liceu Big Band, formada pels alumnes del Centre Superior de Música Liceu,   tindrà una nova oportunitat amb el magnífic recorregut per la història de Bob Brookmeyer que ha ideat el seu infatigable director, Sergi Vergés.

El concert de la Liceu Big Band repassarà la seva trajectòria amb música i també amb imatges: des dels seus arranjaments per a orquestra de Gerry Mulligan, passant per les composicions històriques de Thad Jones i Mel Lewis, fins a arribar a la seva darrera època, al front de la New Art Orchestra: un repertori exigent i molt gratificant.

Bob Brookmeyer (1929-2011) va ser un dels compositors i arranjadors de big band més importants de la història del gènere. Trombonista de pistons i pianista, aviat va compaginar la seva carrera d’intèrpret amb la d’arranjador. El seu llenguatge i l’estil únics, el tractament innovador d’harmonies, instrumentacions i estructures, van significar una revolució a l’estil de la big band i van obrir un camí que després han transitat arranjadors de prestigi, entre ells la seva deixeble Maria Schneider.

Mapa de Localització

Nou de La Rambla, 88 (accés pel Carrer Estel), 08001, Barcelona (41.376135, 2.170852)

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X