Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

"La ciutat de les Pioneres"

· On? Biblioteca del Gòtic - Andreu Nin
· Quan? 10 de novembre de 2018
· Adreça: La Rambla, 30 – 32
· Telèfon: 933437369
· Organitza: Biblioteca del Gòtic - Andreu Nin

Rutes

La Xarxa de Centres Cívics de Barcelona i Biblioteques de Barcelona se sumen a la Biennal del Pensament Ciutat Oberta amb un cicle d’activitats que conviden a repensar la ciutat des d’una perspectiva de gènere i imaginar una Barcelona més justa i equitativa.

"La ciutat de les Pioneres" és un itinerari per endinsar-se a la Barcelona de finals del s.XIX i principis del s.XX per tal de veure el protagonisme indiscutible que tingueren el pensament i la determinació de dones clau com Ángeles López de Ayala, Teresa Claramunt o Dolors Monserdà, organitzacions pioneres com la Societat Autònoma de Dones o l’anarcofeminista Mujeres Libres o iniciatives com la Biblioteca Popular de La Dona.

Un itinerari que us permetrà entendre la pluralitat de veus i perspectives del Feminisme Històric a casa nostra. Des del conservadorisme del feminisme catòlic a l’anticlericalisme del feminisme laic i obrerista, del republicanisme a l’anarquisme i la maçoneria, del dret a l’educació, la denuncia de l’ordre de gènere imperant i la lluita per l’emancipació a la demanda de vot i la plena ciutadania a partir del anys 20.

La durada prevista és de 2 h i el recorregut serà pels barris de Sant Pere, Barri Gòtic i Raval.

L’activitat és gratuïta però cal inscripció prèvia.

Més Informació

També et pot interessar

Taller 'Decoració de Nadal per a casa'
Espai Boqueria. Mercat de la Boqueria
Taller 'Detalls de Nadal per a casa'
Espai Boqueria. Mercat de la Boqueria

LA RAMBLA DE BARCELONA

La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.

Carregant...
x
X