Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

"La ciutat de les Pioneres"

· On? Biblioteca del Gòtic - Andreu Nin
· Quan? 10 de novembre de 2018
· Adreça: La Rambla, 30 – 32
· Telèfon: 933437369
· Organitza: Biblioteca del Gòtic - Andreu Nin

Rutes

La Xarxa de Centres Cívics de Barcelona i Biblioteques de Barcelona se sumen a la Biennal del Pensament Ciutat Oberta amb un cicle d’activitats que conviden a repensar la ciutat des d’una perspectiva de gènere i imaginar una Barcelona més justa i equitativa.

"La ciutat de les Pioneres" és un itinerari per endinsar-se a la Barcelona de finals del s.XIX i principis del s.XX per tal de veure el protagonisme indiscutible que tingueren el pensament i la determinació de dones clau com Ángeles López de Ayala, Teresa Claramunt o Dolors Monserdà, organitzacions pioneres com la Societat Autònoma de Dones o l’anarcofeminista Mujeres Libres o iniciatives com la Biblioteca Popular de La Dona.

Un itinerari que us permetrà entendre la pluralitat de veus i perspectives del Feminisme Històric a casa nostra. Des del conservadorisme del feminisme catòlic a l’anticlericalisme del feminisme laic i obrerista, del republicanisme a l’anarquisme i la maçoneria, del dret a l’educació, la denuncia de l’ordre de gènere imperant i la lluita per l’emancipació a la demanda de vot i la plena ciutadania a partir del anys 20.

La durada prevista és de 2 h i el recorregut serà pels barris de Sant Pere, Barri Gòtic i Raval.

L’activitat és gratuïta però cal inscripció prèvia.

Més Informació

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X