La indumentària operística de Montserrat Caballé al Palau Güell
· On? Palau Güell
· Quan? Del 12 de novembre de 2021 al 23 de gener de 2022
· Dies? Dimarts, Dimecres, Dijous, Divendres, Dissabte, Diumenge
· Adreça: Nou de la Rambla, 3-5
· Organitza: Palau Güell
El Museu de les Arts Escèniques de l'Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona presenta al Palau Güell una excepcional instal·lació dedicada al vestuari escènic de la mítica soprano Montserrat Caballé.
La indumentària de Montserrat Caballé ha donat vida a alguns dels personatges femenins més admirats de l'òpera com Maria Stuarda, Ana Bolena, Elisabetta di Valois o Tosca. El vestit més antic que s'exhibeix és un disseny del destacat escriptor i figurinista anglès Jean Hunnisett per a la versió de Der Rosenkavalier, de Richard Strauss, estrenada a l'Òpera de Viena l'any 1965. La resta de peces van ser utilitzades fins als anys vuitanta i es van poder veure en escenaris com el Théâtre Antique d'Orange de França, La Scala de Milà, la Metropolitan Opera House de Nova York, la Royal Opera House de Londres, l'Òpera de Marsella o el Gran Teatre del Liceu de Barcelona, espai on Caballé va lluir aquests vestits.
La mostra vol destacar també la rellevància del disseny de vestuari en la creació del personatge a través d'una mirada específica a la relació entre Caballé i el seu armari operístic.
Mapa de Localització
Nou de la Rambla, 3-5, 08001, Barcelona (41.379106, 2.174343)
També et pot interessar
Palau Güell

Nou de la Rambla, 3-5
08001 Barcelona
Tel. 934 725 775palauguell@diba.catVisitar website
El Palau Güell és un dels primers encàrrecs importants que va rebre Gaudí a l’inici de la seva carrera. Eusebi Güell (industrial, polític i mecenes) va voler que Gaudí li construís aquest peculiar palau urbà com a ampliació de la casa familiar que tenia a la Rambla de Barcelona.
El Palau Güell (1886-1890) és un magnífic exemple de l’arquitectura domèstica en el context del modernisme. Fou l’habitatge de la família Güell i López fins que es traslladà al Parc Güell.
Gaudí va saber dissenyar un palau funcional adaptat a les necessitats de la vida privada de la família i a la intensa vida social i cultural que va acollir.
L’edifici destaca per la seva innovadora concepció de l’espai i de la llum. Gaudí va introduir al Palau Güell solucions variades a partir de plantejaments molt personals i va crear formes expressives excepcionals fruit de la seva imaginació, emprant-hi materials nobles tradicionals (pedra, fusta, ferro forjat, ceràmica, vidre, etc.).
Va ser declarat monument historicoartístic per l’Estat espanyol el 1969, com també bé cultural d’interès nacional, i patrimoni mundial per la UNESCO el 1984. L’edifici, en qualitat d’obra de joventut, conté l’essència de l’obra posterior de Gaudí i és imprescindible per entendre la seva arquitectura.
Horaris actuals
De l’1 de novembre al 31 de març: De 10 a 13.30 h i de 14.30 a 17 h (última entrada a les 16 h).
De l’1 d’abril al 31 d’octubre: De 10 a 14 i de 16 a 20 h (última entrada a les 19 h).
Categoria:
Oci