Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

La Mercè 2017 a La Rambla

· Quan? Del 22 al 25 de setembre de 2017
· Organitza: Ajuntament de Barcelona

Festes

La Mercè, la festa major de Barcelona es celebra aquest any del 22 al 25 de setembre. Son dies per prendre el carrer i gaudir de la ciutat amb tots els actes que omplen de Festa tots els barris... però sobretot el nostre.

Aquí teniu un petit resum de tots els actes que passen a La Rambla o molt a prop de La Rambla.

Exposició del Seguici Popular
Del 16 al 25 de setembre
De 10 a 20 h Palau de la Virreina (la Rambla, 99)

Associa’t a la Festa
23, 24 i 25 de setembre
Plaça Catalunya
Tota la Plaça de Catalunya estarà dedicada a promoure els valors de les associacions com a espais comunitaris per la ciutadania. Un programa ple d’activitats familiars, festives i singulars omplirà tots els racons de la plaça amb espectacles, jocs, tallers, teatre, arts plàstiques, música en viu i exposicions. La festa promou els valors que caracteritzen el teixit associatiu de Barcelona: diversitat cultural, pluralitat, igualtat de gènere, transformació social, cooperació, participació i acció comunitària.

Divendres, 22 de setembre

Seguici Inaugural
19 h
Recorregut: Palau de la Virreina, la Rambla, Ferran i pl. Sant Miquel
Les figures més conegudes de l´imaginari festiu, integrants del Seguici Popular de Barcelona, com ara l´Àliga de la Ciutat, el Bou, la Víbria, el Drac, la Tarasca, els Gegants de la Ciutat, el Lleó o la Mulassa s´adrecen cap a la plaça de Sant Jaume acompanyats de diables, tabalers i la resta de figures del Seguici Popular. I és que cap d´ells no es vol perdre el Toc d´Inici. Acompanyeu el Seguici després de berenar el pa amb xocolata que us oferiran el Gremi de Flequers i la plataforma Panàtics.

Concert "Barcelona i la cultura Mod: Amadeu Casas"
22 h
Moll de la Fusta

Concert "Barcelona i la cultura Mod: Los Retrovisores"
23:45 h
Moll de la Fusta

Concert "Barcelona i la cultura Mod: Brighton 64"
1:30 h
Moll de la Fusta

Dissabte, 23 de setembre

Concert "Els talents del Taller de Músics", dins de "Música Mercè"
12 h
Moll de la Fusta

Tabalada
17 h
Recorregut 1: pl. Reial, Ferran, Avinyó, Ample, Fusteria, pl. Antoni López.
Recorregut 2: pl. Comercial, pg. del Born, Santa Maria, pl. Santa Maria, Argenteria, Via Laietana/Pl. Ramon Berenguer el gran
Si sou pel centre de la ciutat i sentiu com retronen els tambors, ja teniu una pista que, ben aviat, començarà el Correfoc. I és que els tabalers marcaran l'inici d'un dels actes més esperats de la Mercè del foc, tot i que ells començaran la festa unes hores abans, a mitja tarda, amb una desfilada ensordidora que els durà des del portal de l'Àngel a la Via Laietana en dos recorreguts. Allà oferiran un concert per a orelles addictes a la percussió.

Xambanga de Gegants
18 h
Recorregut: pl. dels Àngels, Àngels, Elisabets, Bonsuccés, la Rambla (baixada), Ferran
Fins i tot els gegants (i els geganters) tenen dret a deixar de banda per una estona el seu posat seriós i lliurar-se a la disbauxa. Ho faran disfressant-se en una nit boja que és mig desfilada i mig celebració carnavalesca i que es va instituir no fa gaires anys. Quins vestits estranys i sorprenents es posaran per a aquesta nit de festa desinhibida els gegants i gegantes i els seus portadors? Ho descobrireu si veniu a participar en un dels moments més heterodoxos de la Mercè tradicional.

Diumenge, 24 de setembre

Matinades de grallers dins del "Matí de Festa Major"
8h
Recorregut: pl. de la Mercè, Ample, Regomir, Ciutat, pl. Sant Jaume, del Bisbe, baixada Santa Eulàlia, Banys Nous, Ave Maria, pl. Sant Josep Oriol, pl. Pi, Pi, Cecs de la Boqueria, Boqueria, Banys Nous, Ferran i pl. Sant Jaume

És el dia de la patrona i tothom ho ha de saber. És el missatge dels grallers, que estan disposats a fer sortir del llit els veïns del centre de Barcelona per convidar-los a viure, des dels primers moments del dia, la festa de la Mercè. Des de les portes de la basílica, els grallers s'adreçaran a la plaça de Sant Jaume despertant al seu pas els veïns i veïnes de la zona. Veniu a acompanyar-los si us agrada matinar!

La galejada dels Trabucaires, dins del "Matí de Festa Major"
8:15 Ofrena Floral a la Basílica de la Mercè i galejada a la Plaça de la Mercè
9:15 Inici de la Galejada
Recorregut: la Rambla, Ferran i pl. Sant Jaume
Els trabucaires de tota la ciutat es concentren a la font de Canaletes (la Rambla) per iniciar una cercavila fins a la plaça de Sant Jaume, on faran una galejada de lluïment.
Pareu atenció, però: l´organització adverteix a les persones amb problemes d´orella o amb sensibilitat auditiva, en especial la gent gran i els infants, que adoptin mesures de precaució en aquest i en tots els actes en els quals participin els trabucaires!

Matí gegant:: XXIV Mostra de Balls de gegants i Passada de nans i gegants dins del "Matí de Festa Major"
11 h
Passada de nans i gegants: pl. Sant Jaume, Ferran, la Rambla, Cardenal Casañas, Pi, Portaferrissa, Cucurulla, portal de l´Àngel, Santa Anna, la Rambla, Tallers, Castella, Montalegre.
Recordeu aquells gegants que el dia abans, al vespre, van arribar desfilant disfressats en la Xambanga de gegants fins a l'edifici de l'Ajuntament? Doncs han fet nit a la Casa Gran dels barcelonins i barcelonines i avui s'han despertat... amb ganes de ballar! Ho faran davant de tots els visitants, interpretant les seves danses abans de sortir a fer una passejada festiva pel barri acompanyats dels seus amics, els nans. Si teniu canalla, no us la deixeu a casa, perquè aquest és un dels moments familiars per excel·lència de la Festa Major de Barcelona.

Concert d’Havaneres amb Port Vell
13 h
Plaça Reial
Un grup d’havaneres que va néixer el 1995 a Barcelona ha recorregut tot Catalunya i alguns països europeus interpretant la música marinera per excel•lència a casa nostra: des d’havaneres clàssiques i modernes a valsos mariners, balades i cançons de taverna. Escolteu alguns dels temes del seu repertori per la Festa Major de Barcelona.

Concert d’Havaneres, cançó de taverna i sons cubans amb Els Cremats
17:30 h
Plaça Reial
Una formació de Calella de Palafrugell que té un llarg bagatge a l'esquena però que és considerada un "enfant terrible" del gènere de les havaneres. I és que ells tenen una clara voluntat d'innovació i de fusió amb altres gèneres com la rumba, el son cubà, el pop, el bolero o la cúmbia. Són referents en els principals escenaris del món de l´havanera però amb tres ingredients bàsics: la qualitat musical i vocal, el dinamisme i el fet que ofereixen una proposta amb personalitat pròpia. Enguany celebren 20 anys de vida als escenaris amb el disc Vintage.

Cavalcada de la Mercè
18 h
Recorregut: Pelai, pl. Catalunya, la Rambla, Ferran, pl. Sant Jaume
Un dels moments més esperats pels barcelonins de totes les edats, la Cavalcada, omple de festa els carrers del centre de la ciutat en una desfilada festiva en què participen col·lectius de cultura popular i grups d'animació de tota Barcelona. Enguany, Seguiu-los fins a la plaça de Sant Jaume.

Concert d’Havaneres amb el Grup Bergantí
19 h
Plaça Reial
Trenta anys de trajectòria han aportat maduresa a una banda que ha anat canviant de membres i que ha anat afegint elements personals a les interpretacions de les havaneres i cançons de taverna del seu repertori. Tot i això, el grup s'ha mantingut fidel a l'estructura més tradicional d'aquestes formacions: tres veus, guitarra i acordió. Liderat per Pere Fort, el grup ha combinat unes veus extraordinàriament compactades amb una acurada cobertura instrumental. Havaneres, sardanes i cançó popular catalana formen part del repertori d'una formació que, per poc que us agradin les havaneres, hauríeu de venir a escoltar.

Concert d’Havaneres amb Peix Fregit
20:30 h
Plaça Reial
Aquest grup d'havaneres de Palafrugell té una llarga tradició i recorregut dins del gènere. Va néixer l'any 1974 i sempre ha mirat de mantenir en el repertori un equilibri entre la modernitat i la preservació de l'havanera antiga. Potser sí que al llarg dels anys han anat canviant els components del grup, però sempre han intentat mantenir un estil propi, una manera de fer que els identifica. El seu repertori inclou havaneres, però també valsets mariners, sardanes, cançó marinera i de taverna. Veniu a escoltar-los i... voldreu repetir!

Dilluns, 25 de setembre

Matí bastoner i cercavila
11h
Recorregut Cercavila del Matí bastoner: pl. Sant Jaume, Ferran, la Rambla, Portaferrissa, Pi, pl. Sant Josep Oriol, Palla, Banys Nous, baixada Santa Eulàlia, Sant Sever, Sant Felip Neri, pl. Sant Felip Neri, Montjuïc del Bisbe, Bisbe, pl. Sant Jaume
Les colles de bastoners de tota la ciutat ofereixen una mostra del seu talent extraordinari a la plaça de Sant Jaume, que ompliran amb el so dels seus bastons. Després d'actuar, però, faran un recorregut que els durà pels carrers i les places del centre de la ciutat, fins a la plaça de la Mercè.
Actuacions finals a les 12.30 h a la Plaça Sant Jaume

Veniu a gaudir de la festa a La Rambla!
Veniu a gaudir de la Mercè 2017!

Més Informació

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X