Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

La Mercè 2018

· Quan? Del 21 al 24 de setembre de 2018
· Organitza: Ajuntament de Barcelona

Festes

Avui comença la Festa Major de Barcelona. La Mercè omplirà de festa la ciutat amb actes per a petits i grans.

Com cada any, us oferim un resum de les moltes coses que passaran a La Rambla o a prop de La Rambla.

Tots els dies fins el dilluns 24 de setembre

De 10 a 20 h . Exposició del Seguici Popular de Barcelona. Palau de la Virreina

Tots els dies fins diumenge 23 de setembre

De 10 a 20 h. Mostra de gegants. Museu Marítim de Barcelona

Divendres 21 de setembre

18:45 h. Seguici inaugural. Palau de la Virreina, La Rambla, Ferran i Plaça Sant Miquel
Recorregut: Interior de la Virreina, La Rambla, Ferran, plaça Sant Miquel.
Tornada (21.00 h): Ferran, La Rambla, Palau de la Virreina
Si voleu viure la festa des del primer moment... seguiu l'Àliga de la Ciutat, el Lleó, la Mulassa, el Bou, la Víbria, el Drac, la Tarasca, els Gegants del Pi, els Gegants de la Ciutat, els Capgrossos Marcers, els Cavallets Cotoners i els Gegants de Santa Maria del Mar en la seva desfilada des de la Rambla fins a la plaça de Sant Jaume. Els acompanyen els Trabucaires d'en Perot Rocaguinarda, els Ministrils del Camí Ral i, excepcionalment, per celebrar el seu centenari, els Gegants Nous de la Casa de la Caritat o de Corpus de Barcelona. Abans de sortir, i perquè no us agafi la gana a mig seguici, la plataforma Panàtics i el Gremi de Flequers us oferiran un berenar a base de pa amb xocolata.

19 h. Pa amb xocolata. Berenar popular. Palau de la Virreina

22 h. Concert de Nakany Kanté: Naka. Moll de la Fusta

23:45 h Concert de l’Orchestra Baobab. Tribut a Ndiouga Dieng. Moll de la Fusta

1:30 h Concert de Seun Kuti & Egypt 80. Moll de la Fusta

Dissabte 22 de setembre

10:30 h. Matí Bastoner i Cercavila. Plaça de Sant Jaume
Recorregut Cercavila del Matí bastoner: plaça de Sant Jaume, Ferran, La Rambla, Portaferrissa, Pi, plaça de Sant Josep Oriol, de la Palla, Banys Nous, Baixada de Santa Eulàlia, Sant Sever, Sant Felip Neri, plaça de Sant Felip Neri, Montjuïc del Bisbe, Bisbe, plaça de Sant Jaume
Trobareu balls de bastons a diversos països de la Mediterrània i, en general, d'Europa, però a casa nostra tenen una tradició especial i estan documentats des del segle XII. Només cal que vingueu a aquesta trobada per comprovar la popularitat d'aquest estil de dansa tradicional a la nostra ciutat, on hi ha més d'una desena de colles funcionant. Veieu-los en acció i seguiu-los després en el seu recorregut pels carrers i les places del barri Gòtic.

22 h. Concert de Dr. Calypso. Moll de la Fusta

23:45 h. Concert de Green Valley. Moll de la Fusta

1:30 h. Concert d’Alex Bass & The Same Song Band. Moll de la Fusta

Diumenge 23 de setembre

10 h. Festa del Fitnes. Moll de la Fusta

11:45 h. Cercavila i joutes del Centenari del Pailebot Santa Eulàlia. Recorregut del Palau de la Virreina fins el Port.
El pailebot Santa Eulàlia fa cent anys de vida i, durant aquesta Mercè, el Museu Marítim ho commemora amb una cercavila i una batalla nàutica. La festa comença al Palau de la Virreina i continua fins a Portal de la Pau amb una desfilada de gegants i bestiari, la banda de música Pare Manyanet i la banda d´anunci de les joutes. Ja al port, se celebraran les joutes de Lance Sportive Sétoise, batalles nàutiques provençals en les quals dues barques s´enfronten, com en una justa de cavallers medievals.

12:30 h Joutes del Centenari del Pailebot Santa Eulàlia. Port de Barcelona

21 h. Xambanga de gegants.
Recorregut: Portal de Santa Madrona, La Rambla, Ferran, Plaça Sant Jaume
Des del seu domicili provisional a les Drassanes barcelonines, els gegants i les gegantes i els seus geganters s'adrecen a la plaça de Sant Jaume, on faran nit per assistir, puntuals, a la cita que tenen el dia següent. Però aprofitaran la passejada per fer festa de la grossa. Us hi voleu afegir? Veniu a seguir-los en el seu recorregut pels carrers de Ciutat Vella.

21 h. Concert de Carilló. Fados, tangos i milongues. Palau de la Generalitat i carrers del Gòtic.

22 h. Concert de Pantanito : Maria Lionza. Moll de la Fusta

23:45 h . Concert de “l Kanka. Moll de la Fusta.

1:30 h. Concert de Sabor de Gràcia. Homenatge a Peret. Moll de la Fusta.

Dilluns 24 de setembre

8 h. Matinades de Grallers.
Recorregut: plaça de la Mercè, Ample, Regomir, Ciutat, St Jaume, Bisbe, Baixada Sta Eulàlia, Banys Nous, Ave Maria, pl St Josep Oriol, Pl Pi, Cecs Boqueria, Boqueria, Banys Nous, Ferran, plaça Sant Jaume
Que tothom ho sàpiga: avui és el dia de la patrona i la ciutat ho celebra intensament, així que prou de dormir. Traieu-vos la son de les orelles. I és que, si viviu pel barri vell, haureu de saltar del llit voluntàriament o... a causa del so dels grallers que es despleguen de bon matí pel barri. Bon dia de la Mercè!

9:15 h. Galejada trabucaire.
Recorregut: La Rambla, Ferran, Plaça Sant Jaume
Darrere els grallers venen... els trabucaires. Aquests antics bandolers ja no fan malifetes com fa segles, però encara fan soroll, molt de soroll. I és que potser els seus trabucs no estan carregats, però les explosions que produeixen són igual d'intenses.

11 h Mostra de Balls de Gegants i Passada de Nans i Gegants. Plaça Sant Jaume. Recorregut: pl. Sant Jaume, Ferran, La Rambla, Cardenal Casañas, Pi, Portaferrissa, Cucurulla, Portal de l´Àngel, santa Anna, Rambla, Tallers, Castella, Montalegre
Nens i nenes de tots els barris de Barcelona, però també una pila d'adults, esperen tot l'any el moment excepcional en què tots els gegants de la ciutat interpreten les seves danses al cor de Barcelona. Arribaran puntuals a la cita, perquè han fet nit a la Casa Gran i, després de ballar una estona, sortiran a passejar per carrers i places amb els seus amics i companys de festa, els nans. Els hi voleu acompanyar?

12 h. Cantada d’havaneres amb Port Bo. Plaça Reial

12:30 h. Concert de Pau Mainé Trio & Tablao de Músics. Moll de la Fusta.

17 h. Concert Conservatori del Liceu: Drop Collective. Moll de la Fusta.

17 h. Concert d’Havaneres amb Neus Mar. Plaça Reial

18 h. Cavalcada de la Mercè. Pelai, Pl. Catalunya, la Rambla, Ferran i Pl. Sant Jaume
Recorregut: Pelai (carrer Gravina), plaça Catalunya, La Rambla (carril ascendent) Ferran, Plaça Sant Jaume, Ajuntament.
No hi ha festa de veritat sense cavalcada. Enguany els col·lectius de cultura popular i els grups d'animació de tota la ciutat tornen a protagonitzar un moment especialment vistós de la Mercè tradicional. Pareu atenció a la cavalcada d'enguany si esteu interessats en el bestiari festiu, perquè un dels seus integrants, la Tarasca, hi participa aquest cop, amb tot de tarasques i cucaferes que han vingut de lluny: de Cervera, Reus, València, Montblanc, Tortosa i, fins i tot, de Tarascó, a França! Totes participen en els actes de celebració del 25è aniversari de la Tarasca de Barcelona, que es commemora enguany. Recordeu que, a la cavalcada, hi seran presents grups de dansa dels països més diversos, que participen, a la plaça de Sant Jaume, en les Jornades Internacionals Folklòriques d'enguany.

19 h. Concert d’Havaneres i Cant de Taverna amb Arjau. Plaça Reial.

A la pàgina web de La Mercè 2018 podreu veure la resta d’actes que es fan a tota la ciutat.

Bona Festa Major!!!!

Més Informació

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X