Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

"La petjada del nyandú" a La Virreina Centre de la Imatge

· On? La Virreina Centre de la Imatge
· Quan? Del 16 de juliol al 17 d'octubre de 2021
· Dies? Dimarts, Dimecres, Dijous, Divendres, Dissabte, Diumenge
· Adreça: La Rambla, 99
· Organitza: La Virreina Centre de la Imatge

Exposicions

Fins el 17 d’octubre podeu veure “La petjada del nyandú” a La Virreina Centre de la Imatge. “La petjada del Nyandú (o com transformem els silencis)” és una exposició amb arxius i obres de: Archivo de la Memoria Trans Argentina, Archivo LGBTIQ de Salta, Castiel Vitorino Brasileiro, Pancho Casas, Juan van der Hamen i León, Giuseppe Campuzano, Javi Vargas Soto Mayor, Jonas Van Holanda, Las Yeguas del Apocalipsis (Pedro Lemebel & Pancho Casas) i Gloria Camiruaga, Lukas Avendaño, Sebastián Molina Merajver, Sebastián Calfuqueo, Río Paraná (Mag De Santo & Duen Sacchi).

Hi ha una continuïtat especial, tènue i sostinguda entre veus, pells i estrelles que ens permet conjurar aquest assaig visual expositiu. Un assaig fet, potser, com si fóssim oïdors de les passes sobre la terra, proper a les pràctiques de guarició amb plantes i a les danses de transició i transformació, parent de la temporalitat en què es formen la poesia o l’artesania, una mica estrany al clàssic discurs contemporani de l’art. Us presentem una constel·lació d’intuïcions, sabers i pràctiques sobre la invenció colonial dels cossos sota la imposició de la jerarquització de la pell, la sexualitat, el gènere i la identitat ètnica i la prohibició de certes pràctiques eròtiques, visuals i espirituals, tant individuals com comunitàries. Un intent per fer veure la poderosa bellesa de les invocacions contra els efectes del trauma colonial i la seva resistència permanent en els nostres cossos.

L’exposició La petjada del nyandú (o com transformem els silencis) ens permet recórrer la contrahistòria dels cossos que avui anomenaríem transvestits/trans/no binaris* de les constel·lacions del sud.

L’exposició es pot visitar gratuïtament de dimarts a diumenge i festius d’11 h a 20 h.

Mapa de Localització

La Rambla, 99, 08002, Barcelona (41.382488, 2.171726)

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X