Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Les fotografies de Jordi Pol al Arxiu Fotogrāfic de Barcelona

ˇ On? Arxiu Fotogrāfic de Barcelona
ˇ Quan? Del 21 de desembre de 2022 al 14 de maig de 2023
ˇ Dies? Dilluns, Dimarts, Dimecres, Dijous, Divendres, Dissabte, Diumenge
ˇ Adreįa: Plaįa Pons i Clerch, 2 planta 2a
ˇ Organitza: Arxiu Fotogrāfic de Barcelona

Exposicions

L’Arxiu Fotogràfic de Barcelona dedica, fins el 4 de maig de 2023, una mostra a la fotografia de Jordi Pol. La Rambla és una de les protagonistes de les fotografies d’aquesta mostra.

Jordi Pol és un fotògraf autodidacta . Les seves fotografies mostren la Barcelona dels anys 70 i 80 amb un estil que ens remet a la fotografia de “l’instant decisiu”.

L’any 1979 col·labora amb el Centre Internacional de Fotografia Barcelona i participa del seu projecte de realitzar un estat de qüestió de la situació dels barris de la ciutat. Un dels leitmotiv del CIFB era, precisament, la “fotografia de carrer” o, com es coneix habitualment, street photography. Jordi Pol va col·laborar-hi amb reportatges als barris de la Ribera i el Raval.

El seu coneixement del mitjà fotogràfic el porta, entre els anys 1990 i 2000, a dirigir l’Espai de fotografia Francesc Català-Roca , un espai per a  la divulgació de la fotografia del Centre Cívic Casa Golferichs de l’Ajuntament de Barcelona.

L’any 2019 va donar el seu fons, integrat per més de trenta mil negatius i fulls de contacte, tiratges i objectes relacionats amb la fotografia, a l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona.

La mostra es pot visitar de dilluns a dissabte de 10 a 19 h, diumenges i festius de 10 a 14 h. excepte 1 gener, 1 maig,  24 juny , 25 desembre.

Mapa de Localitzaciķ

Plaįa Pons i Clerch, 2 planta 2a, 08003, Barcelona (41.38688, 2.181819)

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X