Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Les fotos d'Antoni Bofill en exposició al Gran Teatre del Liceu

· On? Gran Teatre del Liceu
· Quan? Del 23 de maig al 30 de juliol de 2023
· Dies? Dilluns, Dimarts, Dimecres, Dijous, Divendres, Dissabte, Diumenge
· Adreça: La Rambla, 51-59
· Organitza: Gran Teatre del Liceu

Exposicions

El fotògraf Antoni Bofill ja forma part de la història del Liceu. Aquesta vida compartida que es va iniciar el 1977 i que va finalitzar, professionalment parlant, el passat 2021, està plena d’anècdotes, moments històrics, i fotografies úniques i irrepetibles que ha disparat amb la seva càmera durant 44 anys. Alguns d’aquests moments històrics es poden veure representats en el llibre Antoni Bofill, un caçador d’imatges al Liceu. El llibre estarà a la venda a les taquilles del Gran Teatre del Liceu i a la web del Teatre.

De la mateixa manera, el Liceu també dedica una exposició al fotògraf amb una mostra de les seves fotografies al Balcó Foyer i Foyer del Teatre. Es podrà veure del 23 de maig al 30 de juliol.

Nascut el 8 de juliol de 1943 a Barcelona, Antoni Bofill és fill de pessebristes. La vocació artística va arribar ben aviat perquè les primeres fotografies són dels pessebres familiars, destinades a catàlegs.

La fascinació per la fotografia havia començat durant la malaltia respiratòria que amb tretze anys va patir postrat al llit. De formació autodidacta, l’Antoni Bofill va compaginar la fotografia de pessebres amb l’esportiva, la industrial i el reporterisme.

El món de l’espectacle aviat va trucar a la porta quan, des del Centre Moral de Gràcia, va poder fotografiar algunes actuacions de l’Esbart Lluís Millet. Tornant del servei militar -on també va fer de fotògraf-, l’Antoni Bofill va seguir amb el negoci familiar, tot i que la fotografia cada cop l’ocupava més temps.

La primera vegada que en Bofill va assistir al Liceu va ser la temporada 1954-55, en unes funcions de La ciutat invisible de Kítej de Nikolai Rimski-Korsakov. I el 27 de novembre de 1977 li van encarregar les fotografies de L’Africaine de Meyerbeer, cantada per Montserrat Caballé i Plácido Domingo. Era la darrera vegada que cantaven junts.

Les fotografies d’en Bofill van agradar a l’empresari Pamias, que li va demanar que fos a partir d’aleshores el fotògraf del Liceu.

 

 

 

 

Mapa de Localització

La Rambla, 51-59, 08002, Barcelona (41.380233, 2.173699)

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X