Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Les fotos de Renée Jacobs al Museu de l'Eròtica de Barcelona

· On? Museu de l'Eròtica de Barcelona
· Quan? Del 21 d'octubre de 2022 a l'1 d'abril de 2023
· Dies? Dilluns, Dimarts, Dimecres, Dijous, Divendres, Dissabte, Diumenge
· Adreça: La Rambla, 96 bis
· Organitza: Museu de l'Eròtica de Barcelona

Exposicions

Com a resposta a la recent censura d'algunes de les seves obres, Renée Jacobs i el Museu de l'Eròtica de Barcelona han programat una exposició titulada "Renée Jacobs – Partisan of the Lesbian Movement".

"Li recomano que es replantegi si es comporta com a fotògrafa o com a partisana del moviment lèsbic". Aquestes són les paraules pronunciades per la Galeria FotoNostrum de Barcelona després de que la reconeguda fotògrafa, Renée Jacobs, protestés per la censura i retirada de totes les seves fotografies, a excepció d'una, de la seva exposició "seeingWOMEN" juntament amb Helmut Newton al maig de 2022.

Un cop seleccionades les imatges i enviades a la premsa, la galeria va informar Renée de que "si escau s'han retirat algunes imatges que no eren subtils". El galerista va considerar que algunes de les imatges eren "massa explícitament lesbianes" i va declarar "hem decidit no exposar algunes fotos [que] podrien haver-se interpretat com a sexe explícit".

Les imatges censurades pertanyen al llibre "Renée Jacobs' PARIS" i ja han estat publicades en innombrables revistes de gran tirada al llarg dels anys.

El Museu de l'Eròtica s'enorgulleix de presentar no només aquestes imatges que van considerar-se "massa eròtiques" per penjar-les al costat de Newton, sinó obres molt més eròtiques que Renée mai havia exposat ni publicat enlloc fins ara.

La llegendària fotògrafa feminista Donna Ferrato va dir de l'obra censurada: "Les fotografies són, en realitat, molt més sexys perquè són dones amoroses reals fotografiades per una dona amorosa real. Les seves imatges són més perilloses i controvertides perquè revelen molt més sobre el desig sense guió...".

Aquesta exposició posa en relleu l'autenticitat i la representació i posa de manifest el doble raser que existeix al món de l'art entre la manera com els homes poden representar les dones, la manera com els heterosexuals tenen dret a representar les lesbianes i la desconnexió en què les dones i les lesbianes no es poden representar a si mateixes, en què fins i tot el desig entre persones del mateix sexe es considera "massa eròtic".

Joan Martí i Ventura i Simón Perera, directors del projecte curatorial 'Una Mirada LGTBI+' a Barcelona, ​​ho expressen així: “Per viure en un món lliure i segur per a tots, hem de garantir que totes les veus s'escoltin en els termes propis. Quan les visions alienes a la nostra pròpia realitat i identitat són l'única cosa que ens defineix, els pilars i matisos del que som s'esvaeixen."

 Renée Jacobs - Partisan of the Lesbian Movement es podrà veure al Museu de l'Eròtica (LaRambla 96 bis, Barcelona, ​​Espanya 08002) des del 21 d'octubre del 2022 fins a l'1 de abril del 2023.

 

 

 

 

 

RENÉE JACOBS – PARTISAN OF THE LESBIAN MOVEMENT

 

Del 21 d’octubre de 2022 fins a l’1 d’abril de 2023

 

MUSEU DE L’ERÒTICA DE BARCELONA

 

La Rambla, 96 bis

08002. Barcelona

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X