Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Les gegantes "Laies" s'exposen a la Virreina

· On? Palau de la Virreina
· Quan? Del 10 al 12 de febrer de 2020
· Dies? Dilluns, Dimarts, Dimecres
· Adreça: La Rambla, 99

Exposicions

Un dels actes més característics de les festes de Santa Eulàlia és la passejada de les Laies, on hi participen totes les gegantes i gegantones de Ciutat Vella.

Aquell dia, en honor a la patrona de la ciutat, totes són rebatejades amb el nom de Laia.

En la mostra, que ja podeu veure del 10 al 12 de febrer al pati del Palau de la Virreina, hi ha desenes de gegantes: no hi falta l’Eulàlia de la plaça Nova, la Laia del Pi i la simpàtica gegantona Laia, però també hi és la Reina de Saba de Santa Maria del Mar, la Violant de la Ciutat, l’Elisenda del Pi, la Marieta de l’ull viu del Casc Antic, la Maria la Néta de la Barceloneta, la Lola del Raval, la Mercè de Sant Jaume, l’Elisenda petita del Pi…

D’altra banda la processó de les Laies es farà el dimecres 12 de febrer, diada de Santa Eulàlia, a partir de les 18.30 h. Les gegantes sortiran del Palau de la Virreina i, com és tradicional, es concentraran a la plaça de Sant Josep Oriol, on es farà una xocolatada i es repartirà la menja típica de les festes: les aspes de Santa Eulàlia. Tot seguit començarà la cercavila, que recorrerà diversos carrers de Ciutat Vella i acabarà a la plaça de Sant Jaume amb els balls d’honor. Aquesta cercavila estarà encapçalada per les Laies ‘verdaderes’: la gegantona Laia, l’Eulàlia de la plaça Nova i la Laia del Pi.

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X