Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

“Lightforms / Soundforms” Brian Eno a l’Arts Santa Mònica

· On? Arts Santa Mònica
· Quan? Del 14 de juny a l'1 d'octubre de 2017
· Adreça: La Rambla, 7
· Telèfon: 935671110
· Organitza: Arts Santa Mònica

Exposicions

Fins l’1 d’octubre l’Arts Santa Mònica ofereix “Lightforms / Soundforms” l’exposició més completa que s’ha fet fins ara sobre l’obra artística de Brian Eno.

A l’espai Claustre podreu gaudir d’una instal·lació musical, New Space Music, concebuda específicament per ser vista i escoltada al claustre Max Cahner de l’Arts Santa Mònica.

Vinculada al Sónar +D, la mostra també inclou la instal·lació 77 Million Paintings, una gran instal·lació audiovisual generativa. Això vol dir que les imatges i els sons que la componen evolucionen de manera indefinida, d’acord amb tot un seguit de normes que tenen una certa dimensió estadística i que, atès el gran nombre de combinacions entre les formes, els colors i els sons resultants, es renova constantment. De fet, cada combinació de llum i so tardaria milions d'anys a repetir-se. Segons els càlculs d'Eno, la peça és capaç de produir al voltant de 77 milions d'imatges diferents

Una altra peça destacada de la mostra són les Light Boxes, que ocuparan la primera planta de l’Arts Santa Mònica. Es tracta d'unes pintures de llum que evolucionen constantment. Se les pot considerar pintura en moviment, o de música visual.

La mostra es completa amb una sèrie ordenada i datada de les llibretes que Brian Eno ha mantingut des de l’adolescència combinant aspectes personals i creatius. A Notebooks podreu seguir la trajectòria íntima de la seva feina artística amb escrits, dibuixos i diagrames. Les llibretes no han estat mai publicades, més enllà de reproduccions molt parcials. Eno les concep com una mena de bancs d’idees.

Lightforms / Soundforms inclou, a més, una intervenció a l'Aeroport de Barcelona-El Prat (a la sala de recollida d'equipatges de la T1, concretament). Els viatgers que arribin a la ciutat entre el 12 i el 18 de juny hi podran sentir, per la megafonia de l'aeroport, el darrer àlbum de música ambient de Brian Eno, Reflection.

Una oportunitat única per descobrir la creativitat sense límits de Brian Eno i, sense dubtes, una de les exposicions de l’any.

Més Informació

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X