Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Llum Bcn 2017

· Quan? Del 10 al 12 de febrer de 2017
· Organitza: Ajuntament de Barcelona

Actes

Coincidint amb les Festes de Santa Eulàlia, del 10 al 12 de febrer, les noves tecnologies i la llum transformen Barcelona en un espectacle que connecta amb tots els públics. El Llum Bcn és un festival atípic que convida a passejar gaudint de la ciutat i de les espectaculars espectacles lumínics que decoren alguns dels seus edificis més destacats.

Al Llum Bcn podreu gaudir de les projeccions i espectacles dels artistes de la llum de reconegut prestigi i de les creacions dels alumnes de les escoles d’art, disseny, il·luminació i arquitectura de la ciutat als patis més emblemàtics de Ciutat Vella.

Aquesta sisena edició de LLUM BCN compta amb la participació, com a artista convidat, de Josep Maria Civit, director de fotografia i il·luminador teatral, que fusiona llum i tradició a l’exposició «Les Laies», al Palau de la Virreina.

EXPOSICIÓ LES LAIES
Palau de la Virreina
Del 4 al 9 de febrer de 10 a 20 h
Divendres 10 i dissabte 11 de 10 a 24 h
Per Santa Eulàlia, en honor de la copatrona de la ciutat, les gegantes i gegantones de Ciutat Vella canvien de nom per dir-se Laia. Enguany les podreu veure al Palau de la Virreina en una passarel·la il·luminada com si fossin models del segle XXI, en una escenificació creada pel director de fotografia i il·luminador teatral Josep Maria Civit, artista convidat de les festes, que uneix la màgia de la cultura popular tradicional amb el poder de la llum com a llenguatge creatiu contemporani.
L’exposició «Les Laies» proposa una nova mirada sobre la bellesa d’aquestes figures, realçada gràcies a la llum suau i respectuosa de Civit, que permet valorar de manera especial la riquesa dels seus vestits i l’habilitat dels artesans que els han confeccionat. Una llum que també es projecta sobre les parets i sostres del vestíbul i permet admirar l’elegància de les seves línies. A l’exterior, el director de fotografia vesteix la façana del Palau de la Virreina amb una il·luminació contemporània de colors que canvien constantment. La gegantona Laia us espera al photocall que el mateix Josep Maria Civit ha il·luminat curosament perquè les vostres fotografies siguin immillorables

El Palau de la Virreina pot ser la primera parada abans de decidir-vos per algun dels tres itineraris:

Itinerari 1
Born-Montcada
Des del Born Centre de Cultura i Memòria a la plaça Comercial, centre neuràlgic de LLUM BCN, seguiu la llum de color daurada, que us guiarà per nou instal·lacions fins a arribar al Palau Finestres, la seu del Museu Picasso, situat al carrer de Montcada.

Itinerari 2
Catedral-Mar
Des del Palau Bru, seguiu els fanals de color de plata, que us guiaran per onze instal·lacions fins a arribar a la muralla romana de la plaça de Frederic Marès, situada al número 14 del carrer de la Palla.

Itinerari 3
Virreina-Rambla
Des de l’Ateneu Barcelonès, passant per la plaça de la Vila de Madrid, la llum vermella us guiarà Rambla avall i, després de visitar «Les Laies» al Palau de la Virreina, us portarà pel carrers il·luminats de l’Hospital i Joaquín Costa.
Els espais il·luminats són: Plaça de la Vila de Madrid, Ateneu Barcelonès, Palau Moja, Palau de la Virreina i el carrer Hospital i Joaquim Costa on podreu veure la llum de Nadal del Raval i conèixer el seu interessant projecte social i artístic.

LLUM BCN

Divendres, 10 de febrer de 19h a 24 h
Dissabte, 11 de febrer de 19h a 24 h
Diumenge 12 de febrer de 19 a 23 h

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X